728x90,booking

Booking.com

728x90

четвъртък, 14 юли 2011 г.

Изселници от Турция ремонтират къщите си в Млечино

Изселници от Турция ремонтират къщите си в Млечино

През летните месеци населението на ардинското село Млечино се удвоява, тъй като пристигат много изселници от Турция. Повечето от тях ремонтират някогашните си къщи, подреждат дворовете и идват да си почиват. Покрай тях и местните вече се сещат да оправят домовете си. Чужденци проявяват и интерес към имоти в района. Това поражда надеждата, че в Млечино още дълго ще има живот, споделят местните жители.
Ърфат Ферад е пристигнал от Бурса. Бащината му къща е грохнала и Ърфат иска да я ремонтира основно. Купил е строителни материали и вече е започнал ремонта.
С брат ми и сестра ми, които живеят в Истанбул отделихме от спестяванията си. Купихме строителни материали за покривната конструкция от Бял извор. В България строителните материали са по-скъпи от тези в Турция, казва Ърфат Ферад. Той е пенсионер и желанието му е всяка година през летните месеци да живее в родната си къща. Най-голям мерак има за градината, да си посади домати, краставици и сам да си ги гледа. Както повечето български изселници в Турция има двойно гражданство и може да избира къде да живее.
В Млечино има още много изселници, които стягат бащините си къщи. Селото е голям административен център в района на община Ардино.
Тасин Касим живее в Люлебургаз, но вече е стегнал имота си. Той е направил основен ремонт на дома си, който вече е с нов покрив, дограма, измазан.
Пенсионирах се преди няколко години. По-добре ни е тук. Въздухът е чист, природата е красива. Идват и синовете ми , които живеят и работят в САЩ, казва Тасин.

Гюнер ШЮКРИ

Кърджаалъ хабер / Уеб Портал Турция

1 коментар:

  1. Когато бях в Прага голямо впечатление ми направи архитектурата, там има закони и се забранява да се строят на външен вид различни модели от тези,които са от едно време, дори магазините за хранителни стоки не са както у нас, а там са като къщите. Това, че...." повечето от тях ремонтират някогашните си къщи, подреждат дворовете и идват да си почиват. Покрай тях и местните вече се сещат да оправят домовете си. Чужденци проявяват и интерес към имоти в района. Това поражда надеждата, че в Млечино още дълго ще има живот, споделят местните жители........" доста започнаха да купуват къщи особено по край морето ни, за тях са евтини имоти.

    ОтговорИзтриване


Химн на Турция : Марш на Независимостта
ВСЕКИ ДЕН !Аудио новини на БЪЛГАРСКИ език може да изтеглите като mp - 3 -ка или да слушате ТУК.
ТУРСКИ РАДИА И ТЕЛЕВИЗИИ,ОНЛАЙН МОЖЕ ДА СЛУШАТЕ И ГЛЕДАТЕ ТУК.

Моят списък с блогове