728x90,booking

Booking.com

728x90

сряда, 20 юли 2011 г.

Голям пожар бушува край село Лесово, в близост до границата с Турция

Горят 2000 декара до границата с Турция

вторник, 19 юли 2011

Ямбол

Голям пожар бушува край село Лесово, в близост до границата с Турция. В момента се предприемат всички мерки по овладяване на стихията.

По последни данни огънят е обхванал почти 2000 декара сухи треви и храсти. Теренът в района на пожара е силно пресечен и това затруднява пожарникарите. Формиран е щаб за ръководство на операцията по ограничаването на пожара. Задействан е и планът за реагиране при кризи в частта "дейност при големи пожари".

За потушаването на пожара работят 3 екипа с 20 пожарникари на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” в град Елхово. Поддържат се непрекъснати връзки с Гранична полиция, заедно с пожарникарите работят и 27 гранични полицаи. За възникналия огън е уведомена и турската страна.

Ръководството на операцията се поема от комисар Йордан Събев, началник на Областното управление на ГД ПБЗН в Ямбол. До момента няма пострадали в пламъците. Районът обаче е силно задимен, а температурите на въздуха се задържат високи.

Пожарникарите ще се опитат да ограничат пожара до настъпването на нощта и на място ще има дежурни, които да следят огъня.
Няма опасност за населението на село Лесово, тъй като пожарът е далеч от него.

АСН / Уеб Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Химн на Турция : Марш на Независимостта
ВСЕКИ ДЕН !Аудио новини на БЪЛГАРСКИ език може да изтеглите като mp - 3 -ка или да слушате ТУК.
ТУРСКИ РАДИА И ТЕЛЕВИЗИИ,ОНЛАЙН МОЖЕ ДА СЛУШАТЕ И ГЛЕДАТЕ ТУК.

Моят списък с блогове