728x90,booking

Booking.com

728x90

събота, 23 юли 2011 г.

Християнски фундаменталист с крайнодесни възгледи направи втори 11 септември

Заподозреният за атаките в Норвегия е християнски фундаменталист с крайнодесни възгледи

23 юли 2011

Осло. Въпреки че мотивът остава неясен, портретът на заподозреният за двойните атаки, при които загинаха най-малко 91 души, се оформя като на християнски фундаменталист, флиртувал с политическото крайнодясно. 32-годишният фермер за органична продукция беше арестуван в петък след бомбена експлозия в централната част на Осло и стрелба в младежки лагер близо до столицата.
Местни медии го идентифицираха като Андерс Беринг Брейвик, a публикувани снимки във Фейсбук го показват като човек с дълга руса коса и пронизващ поглед. В социалната мрежа той се описва като "християнин" и консервативен".
"Със сигурност има политически възгледи, клонящи към десните, както и анти-мюсюлмански, но е прекалено рано да се кажи дали това е мотив за действията му", заяви полицейският комисар Севинунг Спонхайм, цитиран от АФП.
Предполага се, че за по-малко от два часа заподозреният е извършил две атаки, които изглежда, че са имали за цел управляващата лейбъристка партия. Първата атака е бомбено нападение в района на правителствени сгради в Осло. При втората атака на 40 километра от столицата се смята, че заподозреният е открил огън срещу млади хора, които са били на лагер на младежкото движение на лейбъристите на остров Утоя.
По-рано беше огласено, че той е купил шест тона тор през май, които на теория могат да се използват при направата на експлозиви.

иаф / Уеб Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Химн на Турция : Марш на Независимостта
ВСЕКИ ДЕН !Аудио новини на БЪЛГАРСКИ език може да изтеглите като mp - 3 -ка или да слушате ТУК.
ТУРСКИ РАДИА И ТЕЛЕВИЗИИ,ОНЛАЙН МОЖЕ ДА СЛУШАТЕ И ГЛЕДАТЕ ТУК.

Моят списък с блогове