728x90,booking

Booking.com

728x90

понеделник, 25 юли 2011 г.

ПРЕГЛЕД НА ТУРСКИЯ ПЕЧАТ 25.07.2011 Г.

ПРЕГЛЕД НА ТУРСКИЯ ПЕЧАТ 25.07.2011 Г.

Предлагаме ви кратък обзор на някои от по-важните новини публикувани в днешния турски печат.

Изпратена 25.07.2011 11:42:02 UTC

Обновена 25.07.2011 11:42:02 UTC

Вестник Заман в новината със заглавие „Масовото убийство в Норвегия е акт на ислямофобия” съобщава, че Андерс Беринг Брейвик, който извърши най-кървавото клане в историята на Норвегия е признал вината си по време на полициейския разпит. Вестникът пише, че нападенията на Брейвик са актове на ксенофобия и ислямофобия.

Вестник Заман в новината със заглавие „ООН отложи доклада по искане на Израел” отбелязва, че ООН е отложил доклада относно израелската операция срещу кораба Мави Мармара, по време на която бяха убити 9 турци, за 20ти август. Вестникът предава, че докладът, койти първоначално бе отложен за 27ми юли за да бъде даден шанс на преговорите за споразумяване между Турция и Израел този път е бил отложен за 20ти август, тъй като въпросните преговори не бе постигнат очаквания напредък. Вестникът пише, че заместник външният министър Феридун Синирлиоглу е заминал за Ню Йорк за преговорите и във вторник там ще проведе преговори с компетентните лица на Израел.

Вестник Йени Шафак съобщава, че Европейските младежки олимпийски игри в Трабзон са били открити с грандиозна церемония. Вестникът предава, че премиерът Реджеп Тайип Ердоган, който откри игрите е казал „Гордеем се с осъществените инвестиции и постигнатите успехи в сферата на спорта в този период, в който Турция се интегрира със света във всяка една сфера и разгръща влиянието си”.

Вестник Сабах в новината със заглавие „Иран обвини САЩ и Израел” пише, че Иран е обвинил Израел и САЩ за убийството на иранския учен Дариус Резавинеджад в столицата Техеран, който бе оповестил, че не участва в ядрената порграма на страната.

Вестник Радикал в новината със заглавие „Спешна среща за разрешаване на кризата в САЩ” съобщава, че един ден след като председателя на камарата на представителите към Американскеия Сенат Джон Бонър бе оповестил, че се оттегля от преговорите с Белия дом, страните отново са преговаряли в Билия Дом.

Вестник Миллиет в новината със заглавие „Фестивал на турската култура в Лондон” отбелязва, че в Лондон е бил организиран фестивал на турската култура в близост до историческия мост Тауър Бридж, който е един от символите на града. Вестникът предава, че фестивалът, който тази година се организира за 6та поредна година е предизвикал интереса не само на турските граждани живеещи в Лондон, но и на британците и на туристите.

РГТ / Уеб Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Химн на Турция : Марш на Независимостта
ВСЕКИ ДЕН !Аудио новини на БЪЛГАРСКИ език може да изтеглите като mp - 3 -ка или да слушате ТУК.
ТУРСКИ РАДИА И ТЕЛЕВИЗИИ,ОНЛАЙН МОЖЕ ДА СЛУШАТЕ И ГЛЕДАТЕ ТУК.

Моят списък с блогове