728x90,booking

Booking.com

728x90

сряда, 27 юли 2011 г.

Известен турски бизнесмен - Йозкан Аккаягил бе отвлечен

Известен турски бизнесмен бе отвлечен

27 юли 2011


Анкара, Турция /КРОСС/ Известен турски бизнесмен е отвлечен от неизвестни в окръг Сакария, Северозападна Турция, предаде турската частна телевизия Си Ен Ен-Тюрк.


Бизнесменът Йозкан Аккаягил, собственик на популярна марка фирма за ризи, е пътувал за делова среща към град Сапанджа в автом
обил, управляван от друго лице, идентифицирано като Ихсан Адем Инан.

По време на пътуването колата им била ударена отзад от джип, от който слезли трима въоръжени лица.

Те отвлекли Аккаягил и Инан, като по-късно Инан е бил изоставен на пътя, като нападателите задържали бизнесмена.


Преди отвличането Аккаягил е получил девет чека на стойност 860 хиляди турски лири (370 хиляди евро), които не са били намерени в изоставения автомобил, посочва телевизията.


Уеб Портал Турция


:::

Olaylı krala tampon tuzak

27.07.2011 07:12

‘Gömlek kralı’ müflis işadamı Sapanca’da aracına arkadan çarpan silahlı kişiler tarafından kaçırıldı.

ÜNLÜ bir gömlek firmasının sahibi olduğu dönemde ‘Gömlek kralı’ olarak tanınan, aralarında bir banka şubesinden 6 milyon 750 bin lira usulsüz kredi kullanmak gibi birçok olaya adı karışan ve çete suçlamalarıyla gündeme gelen müflis işadamı Özkan Akkayagil, iş görüşmesi için geldiği Sakarya’nın Sapanca İlçesi’nde, aracına arkadan çarparak durduran kimliği meçhul kişilerce kaçırıldı.
Hafta sonu Sapanca’da İlçe Emniyet Müdürlüğüne başvuran A.İ.İ., şoförlüğünü yaptığı Özkan Akkayagil’in silahlı kişiler tarafından kaçırıldığını söyledi. Şoför poliste verdiği ifadede, Ankara’dan gelen bazı kişilerle 10 numara yağ ticareti için buluştuklarını belirterek, “Anlaşma sonrasında otomobille giderken TCDD tren istasyonu yanındaki köprü altında arkamızdan gelen bir otomobil, bize çarptı. Sonra araçta bulunan Özkan Akkayagil’i kaçırdılar” dedi. Bu ihbar üzerine harekete geçen Sakarya Emniyet Müdürlüğü bağlı Asayiş Şubesi ekipleri plakası alınan aracı takibe aldı. Ancak şu ana kadar araç bulunamadı.

‘Gömlek krallığı’ndan suç örgütü liderliğine

ÖZKAN Akkayagil, 2001’de emlakçı Ferruh İbrahimiye’yi 1 milyon 250 bin dolar dolandırmak ve şikâyetçi olmaması için evini kurşunlatmaktan gözaltına alındı.

Hakkında 47 dolandırıcılık davası çıkan Akkayagil, Şartlı Tahliye Yasası’ndan faydalandı.

Halkbankası’ndan aldığı 12 milyon dolar krediyi ödemediği, piyasada iş yaptığı yüzlerce kişiyi dolandırdığı iddia edildi.
O dönem eşi Nazan Akkayagil, “Tefecilerden aldığımız borçları ödeyemeyince ve alacaklarımızı tahsil edemeyince krize girdik. 2 milyon dolar borcumuz var. Eşim hapisten çıkınca hepsini ödeyeceğiz” demişti.

2001’de 1 ay cezaevinde kalan Akkayagil, aynı yıl Temmuz ayında Bodrum’da gece yarısı operasyonuyla yine yakalandı.
Akkayagil’in bir kamu bankasından çektiği usulsüz kredilerle Bodrum’da 18 milyon dolarlık kayıtdışı ticari işlem yapan çetenin elebaşı olduğu öne sürüldü. Kredileri Bodrum’a aktardığı, adamları aracılığı ile vergi mükellefi olmadan döviz bürosu açtırdığı, yurtiçi ve yurtdışından temin edilen kayıtdışı dövizi piyasaya sürdüğü iddia edildi.

Çete üyelerinin Bodrum’da zorla çek senet tahsil ettikleri, haraç alma ve ev basma gibi olaylara karıştıkları ortaya çıktı. Bodrum Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amiri ve Vergi Dairesi Müdürü’nden de rüşvet karşılığı yardım ve destek gördükleri ortaya çıkarıldı.
1998 yılında, alacak verecek meselesi yüzünden arkadaşı Yaman Can ile ayaklarından kurşunlanan Akkayagil, 3 yıl sonra Bomonti’de, Ayvalık’ta bir balık çiftliğinden ortak olduğu arkadaşı Metin Saraçoğlu ile birlikte bacaklarından kurşunlanmıştı.

Bahattin TIKNAZ / DHA

http://www.dha.com.tr / Web Portal Turkey

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Химн на Турция : Марш на Независимостта
ВСЕКИ ДЕН !Аудио новини на БЪЛГАРСКИ език може да изтеглите като mp - 3 -ка или да слушате ТУК.
ТУРСКИ РАДИА И ТЕЛЕВИЗИИ,ОНЛАЙН МОЖЕ ДА СЛУШАТЕ И ГЛЕДАТЕ ТУК.

Моят списък с блогове