728x90,booking

Booking.com

728x90

сряда, 20 юли 2011 г.

Празникът на Мира и Свободата в Северен Кипър

ОТБЕЛЯЗВА СЕ ГОДИШНИНАТА ОТ ОПЕРАЦИЯТАВ КИПЪР...

Днес в ТРСК се чества 37мата годишнина от мирната операция на турската армия през 1974та година....

Изпратена 20.07.2011 10:41:43 UTC

Обновена 20.07.2011 10:41:43 UTC

Днес в ТРСК се чества 37мата годишнина от мирната операция на турската армия през 1974та година.

Премиерът на Турция Ердоган, който пристигна вчера в ТРСК участва в церемониите организирани в рамките на Празника на Мира и Свободата.

В словото, което произнесе на церемонията премиерът Ердоган каза, че желанието на Турция е мирът в Кипър да се превърне в инициатор на нов период на мир и сътрудничество в целия регион, но отбеляза, че е време всеки да разбере, че преговорите няма да може да продължат вечно.

Ердоган засегна и събитията в кипърската гръцка част и каза, че в момента в тази част на острова се изпитват проблеми с елекроснабдяването и ТРСК е протегнала ръка за помощ, но кипърската гръцка църква е призовала да не се потребява тази електрическа енергия. Ердоган каза, че в една подобна обстановка на безсмислена връжда, е много трудно да се постигне напредък в усилията за разрешаване на Кипърския проблем.

Той отправи призив и към ЕС и каза, че ако кипърските гърци поемат през 2012та година мандатното председателство на съюза, преди да бъде разрешен проблемът на острова, Турция ще замрази всички свои отношения с ЕС.

Тържествена церемония по случай празника бе организиран на плажа Десант, където през 1974та година бе започнал първият морски десант на турската армия в Кипър.

РГТ / Уеб Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Химн на Турция : Марш на Независимостта
ВСЕКИ ДЕН !Аудио новини на БЪЛГАРСКИ език може да изтеглите като mp - 3 -ка или да слушате ТУК.
ТУРСКИ РАДИА И ТЕЛЕВИЗИИ,ОНЛАЙН МОЖЕ ДА СЛУШАТЕ И ГЛЕДАТЕ ТУК.

Моят списък с блогове