728x90,booking

Booking.com

728x90

сряда, 20 юли 2011 г.

Моше Ялон: Усилията за помирението на Турция и Израел се провалиха

Моше Ялон: Усилията за помирението на Турция и Израел се провалиха

20 юли 2011

Ерусалим. Израел очаква публикуването на доклада на ООН относно смъртоносния щурм на израелски войници срещу турски кораб през май 2010 година, тъй като усилията за помирението на Турция и Израел са пропаднали. Това заяви днес израелският министър по стратегическите въпроси Моше Ялон, цитиран от АФП.
„Упорството на турците не ни позволява да разрешим различията в позициите, така че трябва да изчакаме публикуването на доклада на следствената комисия на ООН” по въпроса, заяви Ялон по израелското радио.
„Позицията на Турция е, че Израел трябва да поднесе извиненията си, да сложи край на блокадата над Ивицата Газа и да плати обезщетение на семействата на жертвите”, загинали при абордажа, посочи Ялон, който уточни, че е присъствал на три неуспешни срещи с турската делегация.
„От гледна точка на международното право блокадата на Ивицата Газа е законна, а ние не сме длъжни да поднасяме извинения, нито да изплащаме обезщетения, тъй като това би означавало да поемем отговорността за турската провокация”, допълни Ялон. Все пак Израел е изразил съжалението си за смъртта на турските граждани и готовността да даде „като хуманитарен жест” средства на семействата на загиналите.

иаф / Уеб Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Химн на Турция : Марш на Независимостта
ВСЕКИ ДЕН !Аудио новини на БЪЛГАРСКИ език може да изтеглите като mp - 3 -ка или да слушате ТУК.
ТУРСКИ РАДИА И ТЕЛЕВИЗИИ,ОНЛАЙН МОЖЕ ДА СЛУШАТЕ И ГЛЕДАТЕ ТУК.

Моят списък с блогове