728x90,booking

Booking.com

728x90

неделя, 24 юли 2011 г.

ПРЕГЛЕД НА ТУРСКИЯ ПЕЧАТ 24.07.2011

ПРЕГЛЕД НА ТУРСКИЯ ПЕЧАТ 24.07.2011

Новините в днешните турски вестници

Изпратена 24.07.2011 10:31:35 UTC

Обновена 24.07.2011 10:31:35 UTC

Всички турски вестници отразяват днес на първите си страници кръвопролитното събитие в Норвегия, известна като страна на спокойствието.

...Вестник Заман в новина озаглавена "Убиецът от Осло излезе неонацист" пише,че двете нападения в Норвегия отнели живота на най малко 92 души са извършени от едно и също лице.Нападателят,32 годишният Бехринг Бравек споделял антиислямски настроения и е бил член на шведски нацистки форум.

..Вестник Ватан е озаглавил новината си по темата "Островът на ужаса" и отбелязва,че норвежкият екстремист е споделял крайнодесни и антиислямистки възгледи. Вестникът пише,че първоначално всички смятали, че атаките са дело на Ел Кайде, но след бомбеното нападение и убийството на 7 души атентаторът,който е нападнал младежки лагер на управляващата партия и е застрелял зверски 85 души е излязъл норвежец.В новината се сочи че убиецът е висок,рус и синеок норвежец с крайнодесни възгледи и е взел на прицел лявото правителство,следващо позитивна политика спрямо мюсюлманите.

....Вестник Сабах използва заглавие за тази новина "Не 11 септември,а Оклахома". .

.Вестник Сабах в друга своя новина озаглавена "Турция е консултант при постъпката за членство в ООН на Палестина "пише,че Турция която е оказвала всякаква политическа и икономическа помощ на Палестинската кауза,този път е отворила вратите си за посланиците на тази страна.

….Вестник Йени Шафак използва заглавието "Разглезилите Израел сега са съучастници и в престъплението"за новината ,в която съобщава,че премиерът Ердоган на заседанието на посланиците на Палестина е отправил остри реплики към поддържащите Израел и израелската агресивност среди. Той е заявил,че международната система не може да разрешава проблемите признавайки привилигированост на някои държави за извършване на престъпления и че ако някои международни кръгове продължават да оказват подкрепа на самоволните действия на Израел няма да могат да се спасят от споменаването им като съучастници на вината".

Много от вестниците днес поместват новини и за смъртта на певицата Ейми Уайнхаус.

….Вестник Радикал е озаглавил новината си по този повод "Живот като кратка буря” и пише,че певицата е била известна както с песните си така и със скандалния си живот и че е оставила след себе си два великолепни албума. Вестник Хабер Тюрк е използвал заглавието "Почина примата на музиката" , а вестник Милийет "И тя е вече между легендите" по повод смъртта на Еми Вайнхаус. Ейми Уайнхаус

….Вестник Сабах в новината си озаглавена"Яжте гроздето със семките" съобщава,че гроздето и семките му трябва да се ядат много през лятото поради ползата им за здравето.И бялото и черното грозде съдържали антитоксични вещества и са защитници на сърдечната дейност".

РГТ / Уеб Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Химн на Турция : Марш на Независимостта
ВСЕКИ ДЕН !Аудио новини на БЪЛГАРСКИ език може да изтеглите като mp - 3 -ка или да слушате ТУК.
ТУРСКИ РАДИА И ТЕЛЕВИЗИИ,ОНЛАЙН МОЖЕ ДА СЛУШАТЕ И ГЛЕДАТЕ ТУК.

Моят списък с блогове