728x90,booking

Booking.com

728x90

сряда, 20 юли 2011 г.

Рибново пак се прочу - Усеин се оглежда за четвърта булка, двете му Фатмета са като сестри и не понасят другата

Шейх от село Рибново сключил брак с три жени

Усеин се оглежда за четвърта булка, двете му Фатмета са като сестри и не понасят другата

Снимка "Стандарт"

вторник, 19 юли 2011

Благоевград

Рибново пак се прочу. Този път с "шейха" си Усеин. Той не е от Саудитска Арабия, нито път е от вчера в селището. 32-годишният Усеин е роден тук, а от 7 г. си е спретнал минихарем у дома. Живее под един покрив със законната си съпруга Фатме и с любовницата си със същото име. Така със сигурност няма как да сбърка имената им и да го хокат. Най-любопитното е, че дните на триото минават в мир и сговор. Двете Фатмета се уважават и си помагат. От три години обаче мачото си има и трета жена - 21-годишната Невсе от с. Филипово. Засега тя не живее в къщата му в Рибново, а в бащиния си дом. "Най-важното е доброто отношение и към трите. "Обичам ги всички, нямам любимка и фаворитка. За журналистите е интересно, а за мен е нормално. Всички в региона знаят за нас. Не правя нищо незаконно и нередно", твърди с усмивка шейх Усеин (ал) Кунев.

Как живее един бг шейх в ХХI в.? След работа Усеин, който е собственик на цех за алуминиева дограма, се прибира у дома. На прага го посрещат и двете Фатмета - усмихнати и доволни, че го виждат. Бързат да му направят кафе 3в1 (б.а. в техния случай тази конфигурация е много модерна). Не забравят да извадят и галон студена бира за любимия си мъж. Облечени са в престилки, а косите им са прибрани в забрадки. Докато Усеин се разхлажда с пивото, двете сядат една до друга на масата. Личи си, че

по-старша е законната съпруга на Шефа

както го наричат в харема. "Предупредил е по-малката Фатме да се вслушва в думите ми. С нея много се разбираме. Живеем си чудесно, дори си имаме и свои тайни от него", разказва 32-годишната жена.
Фатме и Усеин учили в един клас в Рибново. Оженили се навръх абитуриентската си вечер през 1997 г. Година по-късно се родил наследникът на Кунев - Усеин-младши. През 2002 г. на бял свят се появила и дъщеря им Фикрие. По-късно обаче шейхът от Рибново срещнал втората си любов сред тютюневите ниви край Разлог. Залюбил се с Фатме от с. Долно Осеново и въобще не се поколебал да я вземе със себе си на гурбет в Португалия през 2005 г. "Само дето и аз бях там. Като ми доведе другата жена вкъщи, се разлютих, изпаднах в шок, станах нервна. Но пък новата бе много кротка и отстъпчива.

След 1-2 месеца вече бяхме първи приятелки

Не съм си и помислила да напускам мъжа си", връща лентата назад жената с най-дълъг стаж в леглото на шейха. Точно тя започнала да къпе щерката на Усеин и малката Фатме - Фатима, която се родила през април 2007 г. в Португалия. Скоро след това чудната тройка се прибрала в родината.
В последния месец къщата в Рибново върти по-младата 24-годишна "булка", защото вече не ходи на работа във френския цех за бельо, където се труди съпругата на Усеин. "Помагаме си. Аз съм тук по цял ден и затова пера, готвя по 2-3 манджи. Не бива да оставим някой гладен. Никога не сме се карали, а сме заедно от седем години", уверява малката Фатме. В този миг на вратата се показва 4-годишната й дъщеря Фатима. "Кажи, щерко!", това са думи не на майката, а на голямата Фатме. "Като мое дете я имам. В ръцете ми израсна", обяснява тя и допълва, че

трите деца също се разбират прекрасно

Двете Фатмета обаче не долюбват третата жена на Усеин - Невсе, макар да са приели избора му. "Има лош характер, много приказва, топи ни на Шефа. Не я щем в нашата къща. Ние двете сме достатъчни тук. Никоя от нас не пипа нещата на другата - дрехи, бельо, обувки, чанти", допълва законната съпруга. Него обаче го хвалят в един глас. Купува им всичко, води ги на пазар заедно с Невсе чак в Благоевград. На

всеки Байрам ги дарява със златни накити

Запазват пълно мълчание как успяват да си го поделят, без да се карат.
"Това си остава между нас. Водя ги и двете на гости във Филипово при Невсе, а нея тук. Просто не са на едно място и не са свикнали една с друга. Като ги събера, ще се разберат, няма страшно", казва с усмивка и оптимизъм шейх Усеин. Той ги води често и трите в различни заведения. Ходили двете жени и трите деца на море в Гърция. Граничните полицаи направили щателна проверка на групата, докато се уверят, че всичко е наред. Той държи много и на трите, затова е сключил брачен договор (б.а. никях) и с малката Фатме, и с Невсе. Само дето

в селото на най-новата изгора му трошат колите

"Изпочупиха ми 2-3 автомобила. Не знам защо е тази злоба. Че съм взел момата ли. Принудиха ме да карам стар "Фолксваген", сложих и камени на къщата на Невсе, която ремонтирам в момента. Строя и гараж", разказва Шефа. Усеин е наясно, че ислямът позволява на мъжа да има до четири жени, но засега на хоризонта няма нова булка, макар да не липсват тайни обожателки.
"Знам и друго за многоженството - че условието е да си справедлив с всички свои жени, аз го спазвам. Никой не знае какво ще се случи в утрешния ден", отваря си вратичка за нова булка в харема шейхът от Рибново. Тези думи не остават без реплика от законната му съпруга. "

Ако разкараш третата, може да мислиш за друга

А до есента да си ни купил по-голяма кола, за да се събираме всички в нея", отсича тя. Усеин успокоява жените си, че ще изпълни задачата - що се отнася до новата кола. Така и не издава тайната на успеха на своето многоженство - как успява да има до себе си цели три жени. С дълбок и пълен портфейл ли? С добро представяне в леглото ли? С уважение и любов поравно и към трите ли е? Но истината е, че никак не е лесно да си шейх, та макар и от гърменското с. Рибново.

Владимир Симеонов

в ст / Уеб Портал Турция

1 коментар:


Химн на Турция : Марш на Независимостта
ВСЕКИ ДЕН !Аудио новини на БЪЛГАРСКИ език може да изтеглите като mp - 3 -ка или да слушате ТУК.
ТУРСКИ РАДИА И ТЕЛЕВИЗИИ,ОНЛАЙН МОЖЕ ДА СЛУШАТЕ И ГЛЕДАТЕ ТУК.

Моят списък с блогове