728x90,booking

Booking.com

728x90

събота, 23 юли 2011 г.

ДОКЛАДЪТ НА ООН ЗА РАЗСЛЕДВАНЕТО НА СЛУЧАЯ С КОРАБА МАВИ МАРМАРА

ДОКЛАДЪТ НА ООН ЗА РАЗСЛЕДВАНЕТО НА СЛУЧАЯ С КОРАБА МАВИ МАРМАРА

Дали Израел ще удовлетвори претенциите на Турция за обезщетение и извинение.

Изпратена 23.07.2011 09:24:07 UTC

Обновена 23.07.2011 09:24:07 UTC

Докладът на ООН за разследването на случая с кораба Мави Мармара ще бъде представен на генералния секретар на ООН Бан Ки Мун след по малко от седмица.Търси се отговор на въпроса дали Израел ще удовлетвори претенциите на Турция за обезщетение и извинение.

Преди оповестяването на доклада на ООН Израел трябва да взе решение за това.Турски дипломатически източници повториха предупреждението си,че ако не бъдат изпълнени очакванията на Турция за обезщетение и извинение отношенията между двете страни ще се влошат още повече.

Най важната пречка в Израел за извинение на Турция е вътрешната политика.Макар че измина повече от година от нападението на Мави Мармараукризата между Турция и Израел все още не е преодоляна.

Разногласията в израелския кабинет пречат за извинението пред Турция.Противоречията между подръжниците на Либерман и подкрепящите извинението министри не са отстранени, израелският премиер Нетаняху е обезпокоен за бъдещето на коалиционното правителство и не може да прави отстъпки.

При положение че Израел поднесе извиненията си на Турция са налице и положителните сигнали от Турция преди оповестяването на доклада за подобряване на отношенията .Препоръките и от израелската общественост все още не дадоха очаквания резултат.

РГТ / Уеб Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Химн на Турция : Марш на Независимостта
ВСЕКИ ДЕН !Аудио новини на БЪЛГАРСКИ език може да изтеглите като mp - 3 -ка или да слушате ТУК.
ТУРСКИ РАДИА И ТЕЛЕВИЗИИ,ОНЛАЙН МОЖЕ ДА СЛУШАТЕ И ГЛЕДАТЕ ТУК.

Моят списък с блогове