728x90,booking

Booking.com

728x90

сряда, 27 юли 2011 г.

Екшънът със семейството на 36-годишният Мехмед Шефкет , който се барикадира в апартамант в центъра на Кърджали

Барикадиралият се Мехмед Шефкет смята, че е жертва на имотна измама

27 юли 2011 1

Снимки: Нов живот

Кърджали /КРОСС/ Екшънът със семейството на 36-годишният Мехмед Шефкет , който се барикадира в апартамант в центъра на Кърджали и заплаши да се самозапали,продължава, информира Нов живот. Споразумяха се в 13 ч. днес при него да се проведе среща с адвокатите на двете страни и съдия-изпълнителя за изясняване на случая. Ще изпратя жената, аз ще остана заключен в апартамента, заяви Мехмед...

Станаха известни и подробности около задълженията на семейството. 36-годишният Мехмед Шефкет е купил апартамента за 100 000 лв. от свой роднина. Платил е 60 000 лв. и е написал разписка, че дължи още 40 000. Теглил е банков кредит и изплатил остатъка. Мехмед живее и работи във Франция като строител. Проблемите започнали, когато година по-късно роднината обявил, че не е получил 40-те хиляди лв.

Мехмед няма документ, за да докаже, че ги е дал, защото е броил парите на ръка. Завежда се дело, роднината го печели и Мехмед започнал да плаща всеки месец при съдия-изпълнителя Росен Сираков по 2 000 лв.. Една от вноските обаче е от 1 507 лв. Това е основание споразумението за покриване на остатъчната сума да се прекрати. Така, според Мехмед, заради 500 лв. апартаментът му е продаден на търг.

Потърпевшият е подал сигнал в Инспектората на Министеството на правосъдието. Мотивът му е, че срещу него са гледани 4 дела и той е осъден по тях, без да знае. На призовките било написано, че е отказал да ги подпише, а в същото време той е бил във Франция. Документите са фалшиви, твърди Мехмед Шефкет. Подал е и жалба до Районната прокуратура.
Подробности около историята с кредитите: от кореспондента на БНТ Красимир Ангелов.
Това обаче не спира изпълнението на съдебното решение и днес Росен Сираков се опита да въведе във владение на апартамента новите собственици. Има закони, аз ги изпълнявам, каза Сираков. Мехмед и жена му Нериман са платили общо за жилището над 200 000 лв. Те са от близките до Кърджали села, имат две малки дъщери, едната е само на няколко месеца.
При появата на полиция Мехмед извади туба с бензин и заплаши да се самозапали, ако някой направи опит да влезе в апартамента. Директорът на областната полиция комисар Валери Баранов лично разговаря с барикадиралите се.

Снимки: Нов живот

Уеб Портал Турция

Кърджалийско семейство се барикадира, ще се самозапали

27 юли 2011

По непотвърдена информация мъжът дължи пари и съдия изпълнител е пристъпил към извеждането му от жилището.

Кърджали /КРОСС/ Семейство от Кърджали се е барикадирало в апартамента си и заплашва да се самозапали, съобщава „Нов живот”. Край жилищната кооперация в центъра на Кърджали има струпани коли на полицията и пожарната. На мястото е директорът на Областната дирекция на МВР комисар Валери Баранов, който разговаря със семейството, както и шефът на пожарната Христо Тодоров.



По непотвърдена информация мъжът дължи пари и съдия изпълнител е пристъпил към извеждането му от жилището. Пред кооперацията е и съдия-изпълнителят Росен Сираков.

Той сподели, че е пристъпил към извеждане след решение на съда, което е в полза на кредитора.

Апартаментът се намира на втория етаж на кооперация от лявата страна на сградата на общинската администрация. Съвсем близо е и до Областната дирекция на МВР.

Екип на „Нов живот” е на мястото на събитието. По наши наблюдения в жилището в момента се намират едно дете, една жена и двама мъже.

Снимка: „Нов живот”

Уеб Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Химн на Турция : Марш на Независимостта
ВСЕКИ ДЕН !Аудио новини на БЪЛГАРСКИ език може да изтеглите като mp - 3 -ка или да слушате ТУК.
ТУРСКИ РАДИА И ТЕЛЕВИЗИИ,ОНЛАЙН МОЖЕ ДА СЛУШАТЕ И ГЛЕДАТЕ ТУК.

Моят списък с блогове