728x90,booking

Booking.com

728x90

събота, 23 юли 2011 г.

ПРЕГЛЕД НА ТУРСКИЯ ПЕЧАТ 23.07.2011

ПРЕГЛЕД НА ТУРСКИЯ ПЕЧАТ 23.07.2011

Новините в днешните турски вестници

Изпратена 23.07.2011 08:46:24 UTC

Обновена 23.07.2011 08:46:24 UTC

...Вестник Радикал в новина озаглавена "Норвежки 11 септември" съобщава,че един от най спокойните градове на света столицата на Норвегия Осло е била разтърсена вчера от двойно нападение в стила на Ел Кайде.При експлозията вчера в 15 часа и 26 минути местно време районът в който се намират премиерската резиденция и министерствата се е превърнал в бойно поле.Норвежката полиция е констатирала че експлозията се дължи на кола-бомба.

В интернетната страница на вестника се сочи,че в първото нападение са загинали най малко 17 и са били ранени 15 души, състоянието на двама ранени е тежко и че в сградите все още има ранени.Според новината докато полицията е била под въздействието на този удар, в младежки лагер на Работническата партия, е произтекло второ нападение.Лице в полицейска униформа е стреляло напосоки върху хората и са загинали най малко 80 души и 5 са били ранени.

...Вестник Хюрийет в новина съобщава,че президентът Абдула Гюл и съпругата му Хайринуса Гюл на 22-24 ноември т.г. ще осъществят официално посещение във Великобритания по покана на кралица Елизабет Втора.Президентът Гюл ще отседне в Бъкингамския дворец и това е първото посещение след 23 години на ниво президент от Турция в отговор на посещението на кралица Елизабет Втора на 13-16 май 2008 годинав Турция. .

....Същият вестник в новина озаглавена "Протоколът от Анкара ще разреши проблемите"съобщава че германският канцлер Ангела Меркел е заявила,че ако Турция приложи в изпълнение протокола от Анкара Кипърският проблем ще бъде разрешен.

Според новината, след напомняне за изявлението на премиера Ердоган,че ако преди разрешаването на проблема Кипърската гръцка администрация поеме мандатното председателство на ЕС догодина ,ще замрази отношенията с ЕС ,Меркел каза,че ако всъщност Турция въведе в действие Анкарския протокол проблемът ще бъде разрешен и че Германия е готова да оказва винаги помощ на Ердоган по отношение на очакванията на ЕС от Турция.

....Вестник Ватан в новина под заглавие "Благодарност за 158 милиарда Евро"съобщава,че премиерът на намиращата се в дълбока криза Гърция Йорго Папандреу е благодарил на Кемал Дервиш за помощта от 158 милиарда евро от ЕВропа.Вестникът сочи, че зад пакета за помощ на Европа отново е излязло неговото име и на пресконференцията след високото равнище на ЕС Папандреу е изказал благодарността си на Кемал Дервиш пред целия свят. През 2001 година Дервиш беше извел икономиката на Турция от затруднения.

РГТ / Уеб Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Химн на Турция : Марш на Независимостта
ВСЕКИ ДЕН !Аудио новини на БЪЛГАРСКИ език може да изтеглите като mp - 3 -ка или да слушате ТУК.
ТУРСКИ РАДИА И ТЕЛЕВИЗИИ,ОНЛАЙН МОЖЕ ДА СЛУШАТЕ И ГЛЕДАТЕ ТУК.

Моят списък с блогове