728x90,booking

Booking.com

728x90

събота, 20 август 2011 г.

ЦИК си намери причина да откаже регистрация на Юзеиров за президентския вот

ЦИК отказа регистрация на Али Юзеиров за президентския вот

20 август 2011 09:12

София /КРОСС/ Централната избирателна комисия (ЦИК) отказа да регистрира за участие в президентските избори инициативния комитет на кандидата за президент Атанас Маринов Йорданов (Али Юзеиров) и кандидата за вицепрезидент Муса Алиев Хюсеинов. Това става ясно от публикуваното решение на ЦИК. Според него не е спазено изискването на чл. 97, ал. 2 от Изборния кодекс за наличие в инициативния комитет на най-малко 21 избиратели с постоянен адрес на територията на страната. Решението може да се обжалва пред Върховния административен съд.

Според ЦИК Юзеиров е представял протоколи, в които са изписани имената на членовете в инициативния му комитет. ЦИК установила разминаване между документите. Един от тях е бил под формата на сканирано копие, като от инициативния комитет са обещали да внесат оригинала допълнително. Протоколите се изготвени на заседание на инициативния комитет в Антверпен, Белгия.

В деня, когато ЦИК започна да приема регистрациите на кандидатите за президентски избори 5 август, Юзеир Юзеиров дойде в сградата на комисията по долни гащи.

На 9 август 2011 г. Юзеир Юзеиров, чието българско име е Росен Йорданов, беше арестуван. По искане на отдел „Следствен" към Окръжна прокуратура - Търговище, Юзеиров е доведен в СДВР. Срещу него има заведено следствено дело за извършено престъпление по чл. 253 от НК - за финансови измами.

Уеб Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Химн на Турция : Марш на Независимостта
ВСЕКИ ДЕН !Аудио новини на БЪЛГАРСКИ език може да изтеглите като mp - 3 -ка или да слушате ТУК.
ТУРСКИ РАДИА И ТЕЛЕВИЗИИ,ОНЛАЙН МОЖЕ ДА СЛУШАТЕ И ГЛЕДАТЕ ТУК.

Моят списък с блогове