728x90,booking

Booking.com

728x90

събота, 20 август 2011 г.

Цената на домашните любимци в Турция стига до 1000 долара

Контрабандисти изнасят наши кученца

Цената на домашните любимци в Турция стига до 1000 долара

събота, 20 август 2011

София

Турските митничари на ГКПП Капъкуле са открили 8 малки кученца при опит да бъдат контрабандно изнесени от България. Четири от тях били скрити в кола с истанбулски номер, шофирана от турски гражданин. Митничарите предприели щателна проверка на багажа, а кученцата били намерени в куфар. Те били упоени, за да не издават звук. Водачът на автомобила е задържан за контрабанда на животни.

Пак на Капъкуле били открити още 4 кученца от породите териер и пинчер. Те били пъхнати в сака на пътник, който се возел в автобус за Турция. Контрабандистът е български гражданин с инициали. Х.Д. Той признал пред следствието, че носел кученцата за продажба в Истанбул.

Организациите за защита на животни алармират, че контрабандата с живи животни през границите с източноевропейските държави е придобила застрашителни размери. Ахмед Каплан Шенполат, председател на Комисията за защита на правата на животните, казва, че има необходимост от промяна в закона.

По думите му расови породи кученца масово се внасят най-вече от България, защото в Турция има голям пазар, като цената върви между 200 и 1000 долара за бройка. Хиляди хора се включват в търговията.

След като кученцата пораснат обаче, често собствениците им ги оставят на улицата. "По улиците масово се скитат породисти кучета", казва Шенполат. Друг проблем е рушветът, който се върти в тази търговия. Митничари, мафия, търговци са замесени в нея, посочва той.

асн / Уеб Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Химн на Турция : Марш на Независимостта
ВСЕКИ ДЕН !Аудио новини на БЪЛГАРСКИ език може да изтеглите като mp - 3 -ка или да слушате ТУК.
ТУРСКИ РАДИА И ТЕЛЕВИЗИИ,ОНЛАЙН МОЖЕ ДА СЛУШАТЕ И ГЛЕДАТЕ ТУК.

Моят списък с блогове