728x90,booking

Booking.com

728x90

вторник, 30 август 2011 г.

Турция празнува едновременно свещения мюсюлмански празник Рамазан байрам и 30ти август националния празник на победата

ДНЕС ТУРЦИЯ ЧЕСТВА ДВА ПРАЗНИКА

Турция празнува едновременно свещения мюсюлмански празник Рамазан байрам и 30ти август националния празник на победата...

Изпратена 30.08.2011 10:35:06 UTC

Обновена 30.08.2011 10:35:06 UTC

Днес Турция чества два празника. Турция празнува едновременно свещения мюсюлмански празник Рамазан байрам и 30ти август националния празник на победата...

Днес се навършват 89 години, от както турската армия предвождана от великия вожд на турския народ Мустафа Кемал Ататюрк разгромява гръцката армия в Думлупънар и постига най-голямата си победа в борбата за независимостта на страната. 89тата годишнина от тази важна победа се чества с церемонии в цялата страна, външните представителства на Турция и в Турска Република Северен Кипър /ТРСК/. Празненствата по повод 30ти август Празника на победата бяха започнати с церемония в Мавлозеля на Мустафа Кемал Ататюрк.

Началникът на Генералния щаб армейски генерал Неждет Йозел и командващите трита рода войски поставиха венец пред саркофага на Ататюрк, след което Неждет Йозел подписа почетната книга на Мавлозеля. Армейски генерал Йозел записа следното „Турските въоръжени сили както в миналото така и за напред ще продължат да бранят независимостта на турската нация, териториалната цялост на страната и да изпълняват с успех всички възлагани им задачи водени от Кемалистката идейна система”.

След церемонията в Мавзолея на Ататюрк бе преминато в Генерлания щаб, където президентът Абдуллах Гюл в качеството си на главнокомандващ на Турция прие парзничните поздравления вместо началника на Генерлания щаб и командващите трита рода войски.

РГТ / Уеб Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Химн на Турция : Марш на Независимостта
ВСЕКИ ДЕН !Аудио новини на БЪЛГАРСКИ език може да изтеглите като mp - 3 -ка или да слушате ТУК.
ТУРСКИ РАДИА И ТЕЛЕВИЗИИ,ОНЛАЙН МОЖЕ ДА СЛУШАТЕ И ГЛЕДАТЕ ТУК.

Моят списък с блогове