728x90,booking

Booking.com

728x90

събота, 20 август 2011 г.

РМакедония и Турция вече се свързаха и с редовна самолетна връзка

РМакедония и Турция вече се свързаха и с редовна самолетна връзка

19 август 2011

Скопие, РМакедония /КРОСС/ Министърът на транспорта и съобщенията на РМакедония Миле Янакиески и неговия турски колега Бинали Йълдъръм днес на скопското летище "Александър Велики" подписаха споразумение за редовен въздушен транспорт между двете държави.

"Споразумението за редовен въздушен трафик отразява нашето добро и дългогодишно сътрудничество. Този текст заменя споразумението, която беше предварително подписано през 1994 г. и с него се насърчава конкурентния международен въздушен транспорт, с който пътниците ще имат по-голям избор на услуги, а ще бъдат насърчавани и по-голям брой авиокомпании да предлагат по-добри и по-конкурентни услуги за гражданите", каза Янакиески.

Той отбеляза още, че с подписването на това споразумение се дава възможност на авиопревозвачите, които извършват трафик сами да определят честотите, предлагайки по-голяма възможност за използване на другата заинтересована страна, където в полза идват смекчаващи обстоятелства в областта на митниците, проверката и други такси.

Янакиески благодари за възможността, че въпреки реномираната и световноизвестна авиокомпания "Turkish Airlines", която вече има полети от и за РМакедония,, с полети от Измир и Истанбул до Скопие започна да оперира и нискотарифната авиокомпания "Pegasus Airlines".

"С това, както каза, се позволява на гражданите на Македония да посетят красивите дестинации, да създадат бизнес и да се свържат и с други популярни градове в света".

"Навлизането на нови компании, винаги допринася за падането на цените. Това е така и с идването на "Pegasus Airlines". Благодарни сме, че компанията ТАВ се намира в Македония и до сега сме доволни от съвместното ни сътрудничество", каза Янакиески.

Той информира, че изграждането на скопското летище "Александър Велики" е в заключителна фаза и обяви, че се очаква аеропорта да бъде готов по-бързо от предвидения срок по договора, т.е преди 21 октомври 2011 година, съобщи "Курир".

Уеб Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Химн на Турция : Марш на Независимостта
ВСЕКИ ДЕН !Аудио новини на БЪЛГАРСКИ език може да изтеглите като mp - 3 -ка или да слушате ТУК.
ТУРСКИ РАДИА И ТЕЛЕВИЗИИ,ОНЛАЙН МОЖЕ ДА СЛУШАТЕ И ГЛЕДАТЕ ТУК.

Моят списък с блогове