728x90,booking

Booking.com

728x90

четвъртък, 18 август 2011 г.

Снощи са били бомбардирани 60 цели на терористичната организация ПКК в планината Кандил и в областите Хакурк, Авашин-Басян, Зап и Метина

ГЕНЕРЛАНИЯТ ЩАБ ОПОВЕСТИ ДЕТАЙЛИТЕ ОТНОСНО ВЪЗДУШНАТА ОПЕРАЦИЯ

Генерланият Щаб на Турция оповести детайлите относно снощната въздушна операция срещу цели на терористичната организация ПКК в планината Кандил в Северен Ирак.

Изпратена 18.08.2011 11:27:53 UTC

Обновена 18.08.2011 11:27:53 UTC

Генерланият Щаб на Турция оповести детайлите относно снощната въздушна операция срещу цели на терористичната организация ПКК в планината Кандил в Северен Ирак.

(Официален сайт на турската армия!)

В изявлението публикувано в интернет сайта на Генералния щаб се отбелязва, че снощи са били бомбардирани 60 цели на терористичната организация в планината Кандил и в областите Хакурк, Авашин-Басян, Зап и Метина.

Самолетите на Турските въоръжени сили след приключване на въздушната операция са се завърнали във военните бази.

Преди въздушната операция 168те цели установени в областите Зап, Авашин-Басян и Хакурк бяха подложени на масова бомбардировка.

В изявлението се акцентува, че цивилното население не е било взето на прицел и че операцията е била насочена изцяло срещу терористичната организация ПКК. Генерланият щаб в изявлението си акцентува, че операциите ще бъдат продължени до пълното ликвидиране на терористичната организация ПКК.

От друга страна се отбелязва, че по време на вчерашното нападение на терористичната организация ПКК са загинали 8 военнослужещи и 1 селки пазач и са ранени 15 военнослужещи.

РГТ / Уеб Портал Турция

Още:Въоръжени сили на Турция !

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Химн на Турция : Марш на Независимостта
ВСЕКИ ДЕН !Аудио новини на БЪЛГАРСКИ език може да изтеглите като mp - 3 -ка или да слушате ТУК.
ТУРСКИ РАДИА И ТЕЛЕВИЗИИ,ОНЛАЙН МОЖЕ ДА СЛУШАТЕ И ГЛЕДАТЕ ТУК.

Моят списък с блогове