728x90,booking

Booking.com

728x90

сряда, 24 август 2011 г.

ПАДНА И ЩАБЪТ НА КАДАФИ

ПАДНА И ЩАБЪТ НА КАДАФИ...

В много градове на Либия и на Зеления площад в Триполи, привържениците на опозицията честват падането на режима на Кадафи....

Изпратена 24.08.2011 09:51:57 UTC

Обновена 24.08.2011 09:51:57 UTC

Силите на либийската опозиция, които след продължили 6 месеца кървави стълкновения влязоха в столицата Триполи, съумяха да превземат и щаба на Кадафи в квартала Баб Ул Азизизйе.

С падането на щаба на Кадафи, опозицията обяви победа и започнаха да се организират чествания.

В много градове на Либия и на Зеления площад в Триполи, привържениците на опозицията честват падането на режима на Кадафи.

В течение на изтеклия ден пристигаха противоречиви сведения за мястото, където се намират Кадафи и синовете му. Часове след превземането на щаба от силите на опозицията, Муамер Кадафи произнесе слово по радиостанция излъчваща в Триполи.

Кадафи заяви, че НАТО е бомбардирал по въздуха, в течение на 64 часа щаба в Баб Ул Азизийе и той е бил разрушен до основи, поради което са останали принудени да изтеглят по стратегически съображения силите си и да се базират на друго място. Кадафи заяви, че или ще бъде постигната победа или всички ще паднат със смъртта на герои.

Говорителят на Кадафи Муса Ибрахим от своя страна подчерта, че притежават възможностите да се съпротивляват още месеци и дори години и отправи заплахата, че ще превърнат Триполи в гърло на вулкан и ще удавят нападателите в огнената лава.

Непосредствено след изявленията на Кадафи и Ибрахим, от град Сирте срещу Триполи бяха изстреляни много ракети „Скъд”.

Телевизионният канал Ел Арабийе съобщи, позовавайки се на очевидци, че Триполи е бил подложен на ожесточена бомбардировка с реактивни минометни системи „Град”.

Телевизионният канал също така съобщи, че силите на Кадафи са бомбардирали с ракети и са атакували с танкове и град Ажелат.

РГТ / Уеб Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Химн на Турция : Марш на Независимостта
ВСЕКИ ДЕН !Аудио новини на БЪЛГАРСКИ език може да изтеглите като mp - 3 -ка или да слушате ТУК.
ТУРСКИ РАДИА И ТЕЛЕВИЗИИ,ОНЛАЙН МОЖЕ ДА СЛУШАТЕ И ГЛЕДАТЕ ТУК.

Моят списък с блогове