728x90,booking

Booking.com

728x90

петък, 23 септември 2011 г.

„Независимая газета”: Баку и Анкара готвят газова сделка за милиарди

„Независимая газета”: Баку и Анкара готвят газова сделка за милиарди

23 септември 2011

Баку. Преговорите между Баку и Анкара за транзит на газ през Турция в Европа може да бъдат завършени в близките дни, а подписването на окончателен документ ще се състои през октомври, съобщи пред журналисти директорът на управлението за инвестиции в Държавната петролна компания на Азербайджан Вагиф Алиев, пише в-к „Независимая газета”.
„Очакваме завършването на преговорите с Турция до 26 септември. Тогава Турция ще стане клиент както за получаване на някакво количество газ, така и транзитна територия за доставки към Западна Европа” заяви Алиев.
Според анонимен източник преговорите са за продажбата на 6 млрд. куб. метра газ годишно за Турция, както и за транзита на 10 млрд. куб. метра за европейските потребители.
Президентът на Държавната петролна компания на Азербайджан Ровнаг Абдулаев подчерта, че към момента азербайджанската страна разглежда всички варианти за износ на собствен газ към Европа, включително проектите TAP, ITGI, „Набуко”, „Бял поток”, като тече и работа върху проекти за доставка на сгъстен газ за България и Румъния.

иаф / Уеб Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Химн на Турция : Марш на Независимостта
ВСЕКИ ДЕН !Аудио новини на БЪЛГАРСКИ език може да изтеглите като mp - 3 -ка или да слушате ТУК.
ТУРСКИ РАДИА И ТЕЛЕВИЗИИ,ОНЛАЙН МОЖЕ ДА СЛУШАТЕ И ГЛЕДАТЕ ТУК.

Моят списък с блогове