728x90,booking

Booking.com

728x90

неделя, 25 септември 2011 г.

ЕРДОГАН ОТПРАВИ ОТ НЮ ЙОРК ВАЖНИ ПОСЛАНИЯ

ЕРДОГАН ОТПРАВИ ОТ НЮ ЙОРК ВАЖНИ ПОСЛАНИЯ...

В Ню Йорк бяха обсъдени Арабската Пролет и бъдещето на Сирия....

Изпратена 25.09.2011 10:02:11 UTC

Обновена 25.09.2011 10:02:11 UTC

В Ню Йорк бяха обсъдени Арабската Пролет и бъдещето на Сирия.

На организираното от идейното учреждение „СЕТА” заседание на тема „Нова Турция, нов Близък Изток и нов свят”, присъства и премиерът на Турция Реджеп Тайип Ердоган.

Премиерът Ердоган отбеляза, че светът е в политически колики и засягайки думите на премиера на Израел Нетаняху-ние сме синове на Авраам, каза, че синовете на пророка Авраам не трябва да убиват хора.

Ердоган каза, че рано или късно и Сирия ще стане една от страните от Арабската Пролет и отбеляза, че вече светът е длъжен да предприеме инициативи и не трябва да остава пасивен наблюдател, пред събитията в тази страна. Премиерът Ердоган се спря на събитията, протекли по-рано в Близкия Изток и акцентува на трагедията в Ивицата Газа, и каза, че Израел си затваря ушите за всички призиви на международната общественост и че населението на Ивицата Газа живее в един концлагер.

Премиерът Ердоган ракритикува и агресивността на Израел и изявленията на израелския премиер Нетаняху, че са синове на пророка Авраам.

Премиерът Ердоган даде широко място и на мястото на Арабската Пролет в света. Той каза, че е видял на място следите на революциите и подчерта, че никой не може да остава безгласен пред исканията на народните маси, тъй като народите в света вече не искат да се прекланят пред насилията и диктатурата.

Премиерът Ердоган отправи послания и към световните сили. Той поиска богатствата на страните, които станаха арена на революционни промени да бъдат върнати на народите на тези страни. Ердоган заяви, че западните страни не трябва да градят политики въз основа на очакванията за облаги от нефта в Либия и подчерта, че все още на тази страна не са предадени намиращите се в световни банки 170 милиарда долара.

Премиерът Ердоган се спря и на събитията в Сирия и каза, че администрацията на Бешар Есад трябва да види реалната картина и да осъзнае, че скоро революционните промени ще навлязат и в Сирия. Той каза, че са поддържали много близки семейни връзки с Есад, но че са изразили реакции, тъй като проливането на кръвта на народа не съответства на разбиранията за дружба и приятелство. Ердоган отбеляза, че в най-кратък срок ще посети бежанските лагери в окръг Хатай, където са настанени бежанците от Сирия.

РГТ / Уеб Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Химн на Турция : Марш на Независимостта
ВСЕКИ ДЕН !Аудио новини на БЪЛГАРСКИ език може да изтеглите като mp - 3 -ка или да слушате ТУК.
ТУРСКИ РАДИА И ТЕЛЕВИЗИИ,ОНЛАЙН МОЖЕ ДА СЛУШАТЕ И ГЛЕДАТЕ ТУК.

Моят списък с блогове