728x90,booking

Booking.com

728x90

вторник, 27 септември 2011 г.

Недоволните скандират обидни лозунги: “Цигани умрете”, “Всички мангали в Турция” и “България за българите, циганите вън”

3000 души пред парламента: Цигани, умрете!

До паметника на “Цар Освободител” бе спрян и бронетранспортьор

26 септември 2011

София, България

Над 3000 души излязоха на протест пред сградата на Народното събрание.
Недоволните скандират обидни лозунги: “Цигани умрете”, “Всички мангали в Турция” и “България за българите, циганите вън”.

Шествието тръгна от НДК и около 19,40 часа стигна до парламента. Сградата е обградена от три кордона с тежко въоръжени полицаи с каски, щитове и палки.

Близо до паметника на “Цар Освободител” бе спрян и бронетранспортьор. Това взриви недоволството на участниците и те започнаха да скандират: “Оставка”, адресирана към управляващите.

Протестиращите са били пропускани след щателни полицейски мерки за сигурност. Всички участници са проверявани за лични карти и дали са дошли трезви на протеста.

За момента не е ясно кой е организатор на демонстрацията. Демонстрантите твърдят, че инициативата тръгна от социалната мрежа Фейсбук. Твърденията, че “Атака” и ВМРО стоят зад протеста не се потвърди, както и предварителната нагласа, че по улиците на София ще излязат над 10 000 души.

иаб / Уеб Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Химн на Турция : Марш на Независимостта
ВСЕКИ ДЕН !Аудио новини на БЪЛГАРСКИ език може да изтеглите като mp - 3 -ка или да слушате ТУК.
ТУРСКИ РАДИА И ТЕЛЕВИЗИИ,ОНЛАЙН МОЖЕ ДА СЛУШАТЕ И ГЛЕДАТЕ ТУК.

Моят списък с блогове