728x90,booking

Booking.com

728x90

понеделник, 19 септември 2011 г.

Вицепремиерът на Турция Бешир Аталай заяви „Ако кипърските гърци станат мандатен председател на ЕС ще суспендираме отношенията си с ЕС”

БЕШИР АТАЛАЙ ПРЕДУПРЕДИ ЕС

Вицепремиерът на Турция Бешир Аталай заяви „Ако кипърските гърци станат мандатен председател на ЕС ще суспендираме отношенията си с ЕС”.

Изпратена 19.09.2011 12:34:14 UTC

Обновена 19.09.2011 12:34:14 UTC

Вицепремиерът на Турция Бешир Аталай заяви „Ако кипърските гърци станат мандатен председател на ЕС ще суспендираме отношенията си с ЕС”.

В изявление за телевизия Байрак в Турска Република Северен Кипър /ТРСК/ Бешир Аталай разясни позицията на Турция по въпроса. Аталай припомни, че премиера Р.Т.Еродган е поставил на дневен ред въпроса по време на посещението си в ТРСК на 20ти юли 2011 година и каза дословно „Не очакваме избухването на по-голяма криза в ТРСК.

Същинската криза ще избухне между Турция и ЕС ако преговорите по Кипърския въпрос не приключат положително и ЕС даде мандатното председателство на ЕС на Кипърската гръцка част, тъй като ще суспендираме отношенията ни с ЕС”.

Аталай акцентува, че в основата на проблема стои приемането на кипърската гръцка част в ЕС преди да е бил разрешен Кипърския въпрос. Аталай подчерта, че инициативите на кипърските гърци за търсене на петрол и природен газ в Средиземно море имат провокационна цел.

РГТ / Уеб Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Химн на Турция : Марш на Независимостта
ВСЕКИ ДЕН !Аудио новини на БЪЛГАРСКИ език може да изтеглите като mp - 3 -ка или да слушате ТУК.
ТУРСКИ РАДИА И ТЕЛЕВИЗИИ,ОНЛАЙН МОЖЕ ДА СЛУШАТЕ И ГЛЕДАТЕ ТУК.

Моят списък с блогове