728x90,booking

Booking.com

728x90

сряда, 5 октомври 2011 г.

Ахмадинеджад срещу Турция заради ПРО

Ахмадинеджад срещу Турция заради ПРО

05.10.2011

Президентът на Иран Махмуд Ахмадинеджад критикува решението на правителството на Турция за разполагане на турска територия на радар от системата за противоракетна отбрана на НАТО, съобщи ИТАР-ТАСС.

Ахмадинеджад заяви, че радарът е предназначен за защита на Израел. Този радар, каза Ахмадинеджад в телевизионно интервю, е предназначен за защита на ционисткия режим.

На Израел са необходими гаранции за това, че в случай на военни действия против Иран нашите ракети няма да могат да достигнат до окупираните територии.

По думите на иранския президент Анкара е направила грешка, давайки разрешение за разполагането на радара на своя територия.

Представители на Турция и САЩ заявиха миналия вторник, че радарът е предназначен за засичане на ракети, застрашаващи Европа. Предполага се, че той ще бъде инсталиран от американците и ще започне да действа в края на тази година.

Турските власти дадоха съгласието си за проекта през миналия месец, заявявайки, че радарната система не е насочена срещу никоя определена държава. Предвижда се съоръжението да бъде построено в провинция Малага, на 700 км. от границата с Иран. БТА

Уеб Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Химн на Турция : Марш на Независимостта
ВСЕКИ ДЕН !Аудио новини на БЪЛГАРСКИ език може да изтеглите като mp - 3 -ка или да слушате ТУК.
ТУРСКИ РАДИА И ТЕЛЕВИЗИИ,ОНЛАЙН МОЖЕ ДА СЛУШАТЕ И ГЛЕДАТЕ ТУК.

Моят списък с блогове