728x90,booking

Booking.com

728x90

понеделник, 17 октомври 2011 г.

Аудио:Бг избори 2011 г. по турската тв "Тек Румели"


Българските избори по турска телевизия

Аудио ТУК.

Всяка вечер от 19:00 ч. българските избори по турската тв "Тек Румели" - Онлайн ТУК,ТУК,ТУК,ТУК,ТУК,ТУК !

Както вчера ви показахме, българската предизборна кампания се следи отблизо и от турската телевизия "Тек Румели" - кандидат-кметове дават пространни интервюта и обясняват своите предимства в надпреварата. Така кампанията им се води на 2 фронта - в България и извън нея, което не е противозаконно, защото чуждите медии не подлежат на българска регулация. Днес в специално интервю за "По света и у нас" собственикът на турската частна телевизия "Тек Румели" обясни защо българските избори представляват такъв интерес за тях.

Това не са първите български избори, които телевизия "Тек Румели" отразява, твърди нейният собственик Атила Байкал. До ефира на телевизията имат достъп всички кандидати за местна власт. Основната цел на репортажите е да информират гражданите, а не да агитират за определен човек или партия, каза още Байкал.

Атила Байкал- собственик на телевизия "Тек Румели":
- Целта ни е да отговорим на очакванията на хората, изселили се от тези области и дошли тук. Правим репортажи, за да опознаем хората, говорим с обикновените граждани. Ако обаче същия ден се срещнем с кандидати - ги интервюираме. Не го правим с цел да се бъркаме във вътрешните работи на България, а само за да информираме хората, които са се изселили от тези области.
БНТ:
- А кандидати на кои партии вече интервюирахте?
Атила Байкал- собственик на телевизия "Тек Румели":
- Нямаме политика "рекламирането" на определена партия. Единствено отразяваме демократично провежданите избори, вижданията на народа.

Собственикът на телевизията потвърди, че всяка вечер в 19.00 часа се излъчват репортажи за българските избори.

Естествено, че в атмосферата на 23 октомври представяме демократичния процес в България

Атила Байкал-собственик на телевизия "Тек Румели":
- Това не е специално предаване, в 18,30 е централната ни емисия, от 19 часа са новините от Румели. Успели сме да привлечем вниманието на много хора от Балканите, включително и от България. Тези наши зрители следят тази тема, т.е. вашите избори се наблюдат не само от Турция, но и намиращите се извън територията на Турция, хора от Балканите.

Но докато за предизборна изява по българска медия всички кандидати си плащат, появата им по "Тек Румели" е напълно безплатна, твърди шефът на
телевизията.

БНТ:
- Тези репортажи платени ли са?
Атила Байкал- собственик на телевизия "Тек Румели":
- Не. До ден днешен, включително и по време на изборите в Турция, не сме извършвали подобно нещо.

Байкал категорично заяви, че в деня на изборите следващата неделя, по "Тек Румели" няма да бъдат излъчвани репортажи, за да не се влияе на вота. Ще се изчака краят на изборния ден и едва тогава може да бъде пуснат материал по темата. Телевизията се интересува от бита, културата и политиката не само в България, но и в другите балкански страни, според собственика на медията. Ето защо се отразява случващото се в България не само по време на избори, каза още той.
Автор: Христина Христова

бнт / Уеб Портал Турция

Още:

Аудио - Българските избори по турската телевизия "Тек Румели"

Аудио за българските избори по турската телевизия "Тек Румели" ТУК.

:::

http://www.tekrumelitv.com

Още:

Tek Rumeli TV,canli

:::

Българските избори в турските медии

Голям интерес към предстоящите избори у нас проявяват турски медии. Кандидат-кметове от различни партии, главно в Кърджалийско, агитират и чрез телевизии, които се хващат в България и имат голяма гледаемост сред българските турци. Анализи на предизборната надпревара и послания към избирателите се отправят от екрана на една от най-популярните сред българските турци телевизия - частната "Тек Румели".

Репортажи за предизборната обстановка и интервюта с основните играчи на предстоящите избори вървят по частната телевизия "Тек Румели".

България - избори специално по новините на ТЕК Румели ТВ всеки ден от 19 часа.

Анализи и прогнози за изборните резултати се правят както от кандидат-кметове, така и от обикновени граждани.

- Нека всеки знае, че нашата партия ще се опита да разреши всички проблеми в района ни. Ето един пример - от две години в селото ни нямаше имам, сега чрез възможностите на партията ни, доведохме имам, изчистихме джамията. Всичко беше в много лошо състояние...
- Т.е. Вие искате да кажете, че турците в другите партии не биват приети и не им се разрешава да вървят напред?
- Да, точно така, всичко се повтаря по време на изборите.

С показването си по турската телевизия кандидат-кметовете достигат до голяма част от своите потенциални избиратели - "Тек Румели" е една от най-гледаните телевизии в Родопите. Един от кандидат-кметовете на Ардино, от който кореспондентът на телевизията взима интервю, дори я нарича "нашата телевизия".

Агитацията да се гласува за определен човек или партия, направена от екрана на чужда медия, която има сигнал и в България, не е противозаконно.

Оказва се, че интересът към предстоящите избори е започнал доста преди старта на предизборната кампания. Всякакви интриги около това кои ще са кандидатите на отделните партии е вълнувало колегите от съседна Турция още през септември.
Автор: Христина Христова, Мерал Местан

бнт / Уеб Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Химн на Турция : Марш на Независимостта
ВСЕКИ ДЕН !Аудио новини на БЪЛГАРСКИ език може да изтеглите като mp - 3 -ка или да слушате ТУК.
ТУРСКИ РАДИА И ТЕЛЕВИЗИИ,ОНЛАЙН МОЖЕ ДА СЛУШАТЕ И ГЛЕДАТЕ ТУК.

Моят списък с блогове