728x90,booking

Booking.com

728x90

сряда, 19 октомври 2011 г.

Турски военни части са преминали границата с Ирак и са навлезли в северната част на страната, преследвайки кюрдски терористи

Турските военни нападнаха кюрдски бази в Северен Ирак

Турски военни части са преминали границата с Ирак и са навлезли в северната част на страната, преследвайки кюрдски терористи, съобщи кюрдската информационна агенция Фират. Акцията се провежда, след като над 20 турски войници бяха убити при кюрдски атаки. Смята се, че в нападенията са участвали най-малко 100 бойци на терористичната Кюрдската работническа партия (ПКК).

Турските войници от два отделни пункта в град Чукурча преминаха в Южен Кюрдистан, за да предследват терористите, посочи Фират, която се смята за говорител на Кюрдската работническа партия.

Турски военни самолети са бомбардирали бази на кюрдските терористи в северен Ирак, съобщиха малко по-късно източници от турските сили за сигурност. Въздушните нападения са били насочени срещу региона Кандил, който е една от основните бази на терористичната Кюрдската работническа партия в Ирак.

Турски военни части са убили и 15 кюрдски терористи при сблъсъци в югоизточната част на Турция, близо до иракската граница, съобщиха служители в местните сили за сигурност за Ройтерс.

Междувременно стана известно, че кюрдските терористи са убили 26 турски войници и са ранили други 16 при атаките си в югоизточна Турция. По-рано беше съобщено за 24 починали. Нападенията на кюрдските терористи бяха извършени на осем различни места в градовете Чукурча и Юксекова в провинция Хакари, която е близо до границата с Ирак. Атаките бяха осъществени през нощта във вторник срещу сряда, съобщиха служители в местните сили за сигурност.

Броят на загиналите е най-големият за турската армия от 1993 г., когато Кюрдската работническа партия уби 33 невъоръжени военнослужещи в провинция Бингол, Югоизточна Турция. Един от ранените при последните атаки войници е с опасност за живота, поради което броят на загиналите може да се увеличи.

бнр / Уеб Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Химн на Турция : Марш на Независимостта
ВСЕКИ ДЕН !Аудио новини на БЪЛГАРСКИ език може да изтеглите като mp - 3 -ка или да слушате ТУК.
ТУРСКИ РАДИА И ТЕЛЕВИЗИИ,ОНЛАЙН МОЖЕ ДА СЛУШАТЕ И ГЛЕДАТЕ ТУК.

Моят списък с блогове