728x90,booking

Booking.com

728x90

събота, 29 октомври 2011 г.

Би Би Си: Самоубийствен атентат е разтърсил град в Югоизточна Турция 29 октомври 2011 | 14:39 | Агенция "Фокус" Начало / Турция Анкара. Предполагаем а

АФП: Двама души са загинали при извършен от жена атентат в Турция

29 октомври 2011

Анкара. Жена е извършила самоубийствен атентат, убивайки двама души, в близост до офиса на управляващата в Турция партия в източния град Бингьол, съобщава пред АФП местният губернатор.
Нападението, първото подобно от година, е станало в близост до местната централа на ислямската Партия справедливост и развитие, съобщава Мустафа Хакан Гювеншер.

Би Би Си: Самоубийствен атентат е разтърсил град в Югоизточна Турция

29 октомври 2011

Анкара. Предполагаем атентатор-камикадзе е атакувал град в югоизточната част на Турция, съобщават официални лица, цитирани от Би Би Си. По данни на турското министерство на вътрешните работи най-малко един човек е загинал в град Бингол, но не е ясно дали става дума за нападателя.
Най-малко 10 души са ранени, като един от пострадалите е в критично състояние.
Според местни медии експлозията е избухнала край офисите на управляващата партия. По данни на полицията атентаторът е жена.
Турските власти от години се борят срещу сепаратистко движение на етническите кюрди. До момента никоя организация не е поела отговорност за атаката.

иаф / Уеб Портал Турция

Десет души бяха ранени при атентат в югоизточна Турция

Предполагаем атентатор самоубиец загина днес при нападение в югоизточния турски град Бингьол, като успя да рани 10 души, съобщи министърът на вътрешните работи Наим Шахин, цитиран от агенция Ройтерс. Екплозията е станала близо до офис на управляващата Партия на справедливостта и развитието. Според полицията камикадзето е била жена. Един от ранените е в критично състояние, съобщиха източници от местната болница.

Турция от години се бори със сепаратистки бунт в югоизточната част на страната, а взривът стана докато правителството се опитва да осигури помощ на хиляди хора, останали без подслон след силното земетресение в окръг Ван на 23 октомври. Наим Шахин говори на пресконференция във Ван, където е част от екип, наблюдаващ усилията за оказване на хуманитарна помощ на засегнатото от земетресението население.

бнт / Уеб Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Химн на Турция : Марш на Независимостта
ВСЕКИ ДЕН !Аудио новини на БЪЛГАРСКИ език може да изтеглите като mp - 3 -ка или да слушате ТУК.
ТУРСКИ РАДИА И ТЕЛЕВИЗИИ,ОНЛАЙН МОЖЕ ДА СЛУШАТЕ И ГЛЕДАТЕ ТУК.

Моят списък с блогове