728x90,booking

Booking.com

728x90

понеделник, 10 октомври 2011 г.

Борци мериха сили на празника на Черноочене



Борци мериха сили на празника на Черноочене

Станко Инджов от Златоград спечели в събота титлата "Баш" и овен по време на турнир по народна борба, организиран от Община Черноочене, по повод традиционния празник на селището. Второ и трето място си поделиха Гюрсес Юсеин от Пловдив и Асен Табаков от Хасково.
Над 30 мъже, юноши и деца премериха сили в турнира, проведен на местния стадион "Искра". Интересът към борбите беше изключително голям. В двубоите участваха борци от Кърджалийско, Пловдивско, Смолянско, Хасковско. Особено впечатляващо беше участието но борците от Спортен клуб по борба „Крепост” село Стремци.
Печелившите бяха поздравени от Кмета на Община Черноочене Айдън Осман, който има една от най-големите заслуги за да се превърнат тези борби в традиционни.
Малчуганите от Целодневна детска градина „Знаме на мира” – с.Черноочене представиха вълнуващ музикален спектакъл, в който се включиха дори най-малките. Под ръководството на своите учителки, те бяха подготвили с много обич празнична програма.
Малките рецитираха стихотворения, играха в различни сценки и танци, и пяха песни. Майките се радваха на изявите на своите деца, а публиката непрестанно аплодираше изявите им.
По традиция, всяка година през втората седмица на месец октомври, селото се преобразява. Търговци с шарени сергии с балони, играчки, захарен памук и пуканки заеха своите места. Два дни всичко зашумя, изпълни се с детски смях от примамливите стрелбища и въртележки.
Местен оркестър от Черноочене поддържаше ритъма на празничното настроение.

Исмет ИСМАИЛ

Кърджаалъ хабер / Уеб Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Химн на Турция : Марш на Независимостта
ВСЕКИ ДЕН !Аудио новини на БЪЛГАРСКИ език може да изтеглите като mp - 3 -ка или да слушате ТУК.
ТУРСКИ РАДИА И ТЕЛЕВИЗИИ,ОНЛАЙН МОЖЕ ДА СЛУШАТЕ И ГЛЕДАТЕ ТУК.

Моят списък с блогове