728x90,booking

Booking.com

728x90

неделя, 16 октомври 2011 г.

В момента с Турция имаме най-добрите си отношения за последните 22 години, заяви премиерът Бойко Борисов в Кърджали

Бойко: Отношенията ни с Турция са прекрасни

* 15.10.2011

* от Ирина Ангелова

Кърджали. В момента с Турция имаме най-добрите си отношения за последните 22 години, заяви премиерът Бойко Борисов в Кърджали. "Това е една от причините никой да не може да плаши и заблуждава местното население с небивалици, каквито се говореха с идването на ГЕРБ на власт. Само за две години нещата за региона коренно са се променили", допълни той.

При посещението си в града Борисов откри втори завод на "Теклас-България" за производство на каучукови и пластмасови изделия за най-известните автомобилни компании в света. С него лентата прерязаха строителният министър на МРРБ Лиляна Павлова и собственикът на концерна "Теклас" Мордо Данон. Присъства и посланикът на Република Турция у нас Исмаил Арамаз.

„Ще направите ли маркуч за моята „Лада" - с тези думи премиерът се обърна към Данон, след като разбра, че фирмата ще строи завод и в Русия.

Инвестицията е за 10 млн. лева и до няколко месеца ще бъдат разкрити нови 250 работни места. Продукцията е изцяло експортна, тя е насочена към такива автомобилни гиганти като "Фолксваген", "Ауди", "Шкода", "Волво", "Сааб", "Опел", "Шевролет", "Рено", "Фиат".

На България й трябват такива инвеститори, за да може хората тук да си останат по населените места и да получават добри заплати, заяви Борисов пред множеството работници и специалисти. "Това място за кърджалийци е знаково. Преди години тук е имало барутни погреби, а сега едно от най-модерните производства от бранша в страната. Имаме най-добрите отношения между България и Турция. Има прогнозируемост, има бизнес-отношения между двете държави и крайно време е да се спре с всички приказки за разваляне на джамии и сменяне на имена. Хората не трябва да се страхуват. Ние строим пътища и създаваме условия този регион да се развива”, каза още Борисов.

На въпрос как ще коментира твърдението на лидера на ДПС Ахмед Доган, че ГЕРБ си нямат хал-хабер от управление, той отговори: „Когато Доган каже „Добър ден", гасиш лампата и си лягаш. Вече е нощ”.

Борисов изтъкна, че освен нови заводи и работни места, сега в региона се строят пътища, предстои отварянето на прохода Маказа. "В личен разговор премиерът Папандреу ме увери, че въпреки изключително тежката криза, ще бъде направено всичко възможно до края на ноември оставащия 1,3 км. път от гръцка страна да бъде готов", заяви министър- председателят.

асн / Уеб Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Химн на Турция : Марш на Независимостта
ВСЕКИ ДЕН !Аудио новини на БЪЛГАРСКИ език може да изтеглите като mp - 3 -ка или да слушате ТУК.
ТУРСКИ РАДИА И ТЕЛЕВИЗИИ,ОНЛАЙН МОЖЕ ДА СЛУШАТЕ И ГЛЕДАТЕ ТУК.

Моят списък с блогове