728x90,booking

Booking.com

728x90

четвъртък, 20 октомври 2011 г.

Kaddafi öldürüldü iddiası

Kaddafi öldürüldü iddiası

Hürriyet Planet
20 Ekim 2011
VE ÖLDÜRÜLDÜ

Libya Ulusal Güvenlik Konseyi yetkilileri, devrik lider Muammer Kaddafi'nin bugün memleketi Sirte'de yaralı olarak ele geçirildiğini ve daha sonra hayatını kaybettiğini açıkladı. Ancak bu açıklama, bağımsız kaynaklarca henüz teyit edilmedi.

KADDAFİ'NİN SONU ADIM ADIM GELDİ

Kaddafi ile ilgili ilk açıklama UGK yetkili Abdül Mecit'ten geldi. Reuters ajansına konuşan Mecid, Kaddafi'nin iki bacağından yaralı olarak yakalandığını ve ambülansla götürüldüğünü belirtti.

Bu açıklamanın ardından uluslararası ajanslara ve Ortadoğu'da yayın yapan basın organları birbirinden farklı haberler geçmeye başladı. Bunlar içinde Kaddafi'nin öldüğü ve yakalananın Kaddafi değil oğlu olduğu da yer alıyordu.

Mecit'in açıklamasından bir süre sonra konuşan diğer UGK yetkilileri, Kaddafi'nin aldığı yaralardan dolayı hayatını kaybettiğini söyledi. Kaddafi'nin cesedinin Misurata'ya götürüldüğü belirtildi.

Yetkili yaptığı açıklamada, "Ayrıca kafasından da vuruldu... Grubuna karşı büyük bir ateş açıldı ve hayatını kaybetti" dedi.

UGK yetkilileri, NATO'nun Kaddafi'nin konvoyuna bir operasyon düzenlediğini ve Kaddafi'nin bu operasyonda hayatını kaybettiğini de söyledi. NATO, Kaddafi'nin öldüğü yönündeki haberleri araştırdığını ve teyit etmenin zaman alacağını belirtti ancak bugün konvoyuna yönelik bir operasyon düzenlediğini kabul etti.


DÜNYANIN ARADIĞI ADAM

CİBRİL'İN AÇIKLAMASI BEKLENİYOR

Sirte'de yaşanan çatışmalarda Kaddafi'ye bağlı güçlerin komutanlığını yapan Genelkurmay Başkanı Ebu Bekir Yunus Cebr'in de öldürüldüğü öne sürüldü.

UGK lideri Abdül Celil'in "Kaddafi ile ilgili iyi bir haberle ilgili" kısa bir süre içinde açıklama yapacağı belirtildi.

LİBYA'DA BÜYÜK KUTLAMA

Haberin yayılması üzerine Sirte, Trablus ve Bingazi'de binlerce kişi kutlama yapmaya başladı.

KADDAFİ GÜCÜNÜN ZİRVESİNE BÖYLE ÇIKMIŞTI

TEYİT YOK

Ancak bu açıklamalar şu ana kadar bağımsız kaynaklarca doğrulanamadı. UGK'nin daha önce de Kaddafi'nin oğullarının yakalanması ve bazı şehirlerin ele geçirilmesiyle ilgili açıklamalarının doğru olmadığı ortaya çıkmıştı.

ABD Dışişleri Bakanlığı ise yaptığı açıklamada, "Kaddafi'nin yakalandığı haberlerini teyit edemeyeceğini" belirtti.

NATO'dan bir yetkili ise Kaddafi'nin yakalanmasıyla ilgili haberleri kontrol ettiklerini ancak gelişmeleri teyit etmenin zaman alacağını açıkladı.

SİRTE BUGÜN DÜŞTÜ

Libya'da UGK'ye bağlı güçler, Sirte'yi Kaddafi yanlılarından temizleyerek kentte kontrolü ele geçirdi.

Bu haber UGK'ye bağlı birliklerin sevinç gösterileriyle karşılandı.

KADDAFİ'NİN MEMLEKETİ ELE GEÇİRİLDİ / FOTO GALERİ


Hurriyet / Web Portal Turkey

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Химн на Турция : Марш на Независимостта
ВСЕКИ ДЕН !Аудио новини на БЪЛГАРСКИ език може да изтеглите като mp - 3 -ка или да слушате ТУК.
ТУРСКИ РАДИА И ТЕЛЕВИЗИИ,ОНЛАЙН МОЖЕ ДА СЛУШАТЕ И ГЛЕДАТЕ ТУК.

Моят списък с блогове