728x90,booking

Booking.com

728x90

петък, 21 октомври 2011 г.

67-годишната Зайде Юзеир от с. Делчево бере душа с неистови болки и температура

Жена с отворен корем след операция пратена вкъщи

Близките на болната се грижат на смени за нея у дома

21 октомври 2011

София, България

От болницата в Исперих пратиха жена с дупка на корема колкото футболна топка да си ходи вкъщи.
67-годишната Зайде Юзеир бере душа с неистови болки и температура. Дъщеря й и близки стоят на смени да й дават обезболяващи и да чистят фекалиите, които излизат през коремната стена, пише в. "...".

"Животно да е, така нямаше да го захвърлят. Във ветеринарна клиника щяха да го закърпят", плаче дъщерята Галя Костанцалъ.

Зайде постъпила в болницата в Исперих на 17 септември с остри болки в стомаха. От 17 до 21 ч пациентката и близките й чакали да се събере екип за операция. Интервенцията продължила до сутринта. След това жената останала в болницата до 12 октомври.

Преди имала гинекологична операция и 2 последващи заради сраствания. Но след 2004 г. нямала никакви оплаквания. "При изписването опериралият я д-р Иванов каза: Вземете си я, друг изход няма", разказва Галя. Едва у дома в с. Делчево видели, че под превръзката няма плът, а под марлята се виждали червата. "Използваме огромно количество марли и обезболяващи, за да я обслужим. Има и огромна рана от залежаването на гърба. Отказаха ни и морфин", разказват близките. От болницата прекъснали контакт с тях, щом изписали Зайде.

"Опериралите я д-р Иванов и д-р Кръстев престанаха да ни вдигат телефона. Не знаем какво да правим, когато майка получи криза. Ограничили сме храната до плодове и супа, но тя все пак е жива и огладнява. Тогава фекалиите направо преливат", разказват близките й. Те не могат в това състояние да я превозят до клиника в друг град. Твърдят, че от хирургията отказали да им дадат епикриза и не знаят дори точно от какво е оперирана.

"Беше с много тежък илиус перитонит. Оставихме я отворена, на няколко пъти я ревизирахме. Имаше множество перфорации на червата вследствие на предишни заболявания. Коремът е оставен отворен, за да може стомашното съдържимо да изтича навън. Иначе ще направи веднага перитонит. И Господ да слезе, не може да помогне" каза управителят на МБАЛ - Исперих, д-р Лиляна Петрова. А не изписали обезболяващи, защото жената не се е оплаквала от болки в болницата. Предложихме на близките да остане при нас, докато почине, но те предпочетоха да си я вземат, уверява д-р Петрова. Д-р Дечо Иванов не отговори на многобройните позвънявания. Чрез роднини стана ясно, че не смятал за редно да дава обяснения за операция, извършена от 2 смесени екипа на различни отделения.

Позовавал се на служебната тайна и опазване на лични данни за лечение на пациенти. Д-р Иванов е коремен хирург, който преди работеше в Общинска болница-Дулово, но след закриването на хирургичното отделение не е при нас, на граждански договор го викаме на дежурства. Знам само, че работи в болницата в Исперих, каза за "..." д-р Недка Цветкова, която в момента управлява болницата в Дулово.

Министерството започва проверка.

иаб / Уеб Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Химн на Турция : Марш на Независимостта
ВСЕКИ ДЕН !Аудио новини на БЪЛГАРСКИ език може да изтеглите като mp - 3 -ка или да слушате ТУК.
ТУРСКИ РАДИА И ТЕЛЕВИЗИИ,ОНЛАЙН МОЖЕ ДА СЛУШАТЕ И ГЛЕДАТЕ ТУК.

Моят списък с блогове