728x90,booking

Booking.com

728x90

петък, 9 септември 2011 г.

Израел предлага военна помощ на кюрдските терористи

Йерусалим се намесва в арменския и кюрдския спор

09 Септември 2011

Анкара, Турция /КРОСС/ След серията непопулярни мерки, които Турция предприе за това, че Израел не й се извини за убийството на девет турски граждани - членове на предполагаемата хуманитарната флота за Газа, израелският външен министър обяви серия от контрадействия, съобщи "НетПрес".

Най-острите от тях са: Решението на Израел официално да си сътрудничи с Арменското лоби в САЩ, както и предлагането от страна на Йерусалим на военна помощ за кюрдските терористи, съобщават израелските медии.

Вестник "Йедиот ахронот" пише за новите ходове на шефа на израелската дипломация Авигдор Либерман.

Първата стъпка е предупреждение към всички израелци да не пътуват в Турция, а също и да се въздържат от поддръжка и създаване на всякакъв вид връзки с тази страна.

"Другата планирана мярка е Израел да започне интензивно сътрудничество с историческия турски съперник, Армения. Планира се по време на посещението на Либерман в САЩ през този месец, той да се срещне с лидерите на арменското лоби и да им предложи антитурско сътрудничество в Конгреса.

Израел ще настоява в международен план за международното признаване на арменския холокост - мярка, която буквално ще погребе Турция. Израел също може да върне Армения в спора с Турция за контрол на планината Арарат", пише "Йедиот ахронот".

Либерман планира да се срещне и с лидерите на Кюрдската работническа партия в намерението си да започне "сътрудничество с тях".

"На тези срещи кюрдите могат свободно да поискат от Израел военна помощ, обучение на техни хора, оръжия и други интендатски средства. Този ход ще засили и материализира антитурската позиция на радикалната групировка.

Друга стъпка е дипломатическа кампания на Либерман, в която израелските мисии по света ще получат инструкции.

Уеб Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Химн на Турция : Марш на Независимостта
ВСЕКИ ДЕН !Аудио новини на БЪЛГАРСКИ език може да изтеглите като mp - 3 -ка или да слушате ТУК.
ТУРСКИ РАДИА И ТЕЛЕВИЗИИ,ОНЛАЙН МОЖЕ ДА СЛУШАТЕ И ГЛЕДАТЕ ТУК.

Моят списък с блогове