728x90,booking

Booking.com

728x90

петък, 9 септември 2011 г.

ПРОТИВОРЕЧИВИ ИЗЯВЛЕНИЯ ОТ ИЗРАЕЛ

ПРОТИВОРЕЧИВИ ИЗЯВЛЕНИЯ ОТ ИЗРАЕЛ...

Израелските държавни служители отправят противоречиви изявления по адрес на Турция....

Изпратена 09.09.2011 10:24:46 UTC

Обновена 09.09.2011 10:24:46 UTC

Израелските държавни служители отправят противоречиви изявления по адрес на Турция.

Премиерът Бенямин Нетаняху постави на преден план израелската военноморска флота, подчертавайки че тя е най-силният род войска на Израел и е напълно способна да осигури безопасността на израелските брегове.

Съобщено бе че външният министър и вице-премиер на Израел Авигдор Либерман планира предприемането на строги ответни мерки срещу Турция.

Интернет сайт писа че според Либерман, Турция цели да повиши авторитета и влиянието си сред ислямските страни и че срещу Турция трябва да се установи сътрудничество с арменското лоби в САЩ и със сепаратистката терористична организация ПКК.

Същевременно министърът на отбраната на Израел Ехуд Барак още веднъж изказа съжаление поради прекомерната сила използвана по време на операцията на кораба „Мави Мармара” и каза че вече няма никаква нужда да се поставят отново на дневен ред отминалите събития.

Ехуд Барак изрази вярата си че двустранните отношения ще се подобрят.

Изрелското министерство на отбраната отговори и на изявлението на премиера на Турция ердоган че Израел не е върнала изпратените за профилактичен ремонт безпилотни самолети Херон. В изявление за израелския вестник Йерусалем Пост, служител от израелското министерство на отбраната отбеляза че продължава ремонтът на двигателите на самолетите.

Същевременно бе съобщено че представителят на Турция в Комисията Палмър, разследваща нападението на кораба „Мави Мармара” посланик Йоздем Санберк е протестирал срещу решенията приети на заседание на комисията и подчертавайки че този доклад е неприемлив за Турция, е прекратила от 29ти април да присъства на заседанията на комисията.

РГТ / Уеб Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Химн на Турция : Марш на Независимостта
ВСЕКИ ДЕН !Аудио новини на БЪЛГАРСКИ език може да изтеглите като mp - 3 -ка или да слушате ТУК.
ТУРСКИ РАДИА И ТЕЛЕВИЗИИ,ОНЛАЙН МОЖЕ ДА СЛУШАТЕ И ГЛЕДАТЕ ТУК.

Моят списък с блогове