728x90,booking

Booking.com

728x90

петък, 9 септември 2011 г.

Българският външен министър Николай Младенов защитава Израел в Турция

"Хюриет": Български и турски министър си размениха остри реплики заради Израел

09 Септември 2011 | 10:47

Анкара, Турция /КРОСС/ Българският външен министър Николай Младенов и турският министър по европейските въпроси Егмен Багош си размениха остри реплики заради Израел, съобщи вестник "Хюриет".

Повод за неприятния словен двубой е изявлението на Младенов преди срещата с Багош в Анкара, в което изразява съжаление за решението на Турция да изгони израелския посланик.

"Не мисля, че експулсирането на израелския посланик е добра идея, защото това ограничава възможностите за диалог", подчерта Младенов.

Той изтъкна, че страните държат посланиците си, дори и в Сирия, с цел да се гарантира, че комуникационните канали ще бъдат отворени, въпреки репресивния характер на режима в Дамаск.

Според Младенов, партньорството между Турция и Израел има дълбоки корени и изрази надежда, че двете страни ще приемат поведение, което ще бъде от полза за сигурността на целия регион.

Багош отговори, че и България щеше да разгледа предприемането на подобни санкции срещу Израел, ако нейни граждани бяха убити в международни води и ако тя не получеше извинение повече от една година.

Младенов припомни, че никой български гражданин никога не се е опитал да наруши блокада, на което Багош отговори, че израелските командоси са нахлули на турския кораб "Мави Мармара" в международни води.

Уеб Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Химн на Турция : Марш на Независимостта
ВСЕКИ ДЕН !Аудио новини на БЪЛГАРСКИ език може да изтеглите като mp - 3 -ка или да слушате ТУК.
ТУРСКИ РАДИА И ТЕЛЕВИЗИИ,ОНЛАЙН МОЖЕ ДА СЛУШАТЕ И ГЛЕДАТЕ ТУК.

Моят списък с блогове