728x90,booking

Booking.com

728x90

вторник, 12 юли 2011 г.

Главният мюфтия се срещна с президента на Турция Абдуллах Гюл

Главният мюфтия се срещна с президента на Турция Абдуллах Гюл

Tuesday, 12 July 2011

По покана на президента на Република България Георги Първанов държавният глава на Република Турция Абдуллах Гюл посети страната ни. По време на посещението си, независимо от натоварената си програма, турският президент отдели време и за среща с ръководството на Мюсюлманското изповедание. На срещата с Абдуллах Гюл, която се проведе на 11 юли в София, главният мюфтия Мустафа Хаджи бе придружаван от председателя на Висшия мюсюлмански съвет Шабанали Ахмед и зам.-главния мюфтия Ведат С. Ахмед.

По време на срещата главният мюфтия приветства турския президент с „Добре дошли!” и му благодари за отделеното време и внимание от името на мюсюлманите в България. Главният мюфтия запозна високия гост с дейността на Мюсюлманското изповедание, както и с предизвикателствата и проблемите стоящи пред мюсюлманската общност в страната ни.
Президентът Гюл поздрави главния мюфтия за успешно проведената и регистрирана Национална мюсюлманска конференция. Той изрази надеждата си, че проблеми от този род, които наложиха провеждането на конференцията няма да се повтарят при наличието на диалогична атмосфера, която е необходима при разрешаването на проблемите между институциите и държавите като това важи в по-голяма степен за една правова държава, членка на ЕС.
Турският президент Абдуллах Гюл подари на софийската джамия „Банябаши” специален калиграфски надпис изобразен върху седеф и едно копие от художествено изписан Коран-и Керим от ХVІ в. А главният мюфтия подари на г-н Гюл специално изработен плакет.

http://genmuftibg.net / Web Portal Turkey

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Химн на Турция : Марш на Независимостта
ВСЕКИ ДЕН !Аудио новини на БЪЛГАРСКИ език може да изтеглите като mp - 3 -ка или да слушате ТУК.
ТУРСКИ РАДИА И ТЕЛЕВИЗИИ,ОНЛАЙН МОЖЕ ДА СЛУШАТЕ И ГЛЕДАТЕ ТУК.

Моят списък с блогове