728x90,booking

Booking.com

728x90

петък, 5 август 2011 г.

Полуживият пастир Кадир Мехмед, който ни беше върнат от Гърция след 2 седмици плен и изтезавания, е със счупен череп

Изтезаваният пастир в Гърция със счупен череп

РУМЕН ЖЕРЕВ

05.08.2011

Полуживият пастир Кадир Мехмед, който ни беше върнат от Гърция след 2 седмици плен и изтезавания, е със счупен череп. Това е станало ясно от направените изследвания на пациента у нас, съобщи вчера зам.-управителят на благоевградската болница д-р Александър Костов.

Българинът получи определението жив скелет, защото при приемането си по спешност във вторник тежал около 40 килограма. Единственото, което успял да каже Мехмед, било, че е държан в обор 15 дни вързан, без вода и хляб. Гръцките власти намерели нашенеца в понеделник на междуселски път край Драма, припаднал от глад и жажда.

Все още не е ясно от какво са белезите по тялото на пациента. Според документ от болницата в Кавала мъжът е бил лекуван там повече от седмица. Българските медици смятат, че реално лечение не е проведено, защото пациентът е бил приет в безпомощно състояние. От епикризата от Гърция става ясно, че Кадир е минал през две отделения и е изписан на 13 юли. Засега не е ясно къде е живял пациентът в периода до 2 август, когато е предаден на нашите власти. Откъслечните му фрази, че е лежал в две болници, дават донякъде основание да се мисли, че той е намерен втори път в безпомощно състояние по-близо до Драма и бързо е предаден на нашите власти, като изглеждал само кожа и кости.

„За нас вече случаят е изцяло медицински и хуманитарен. Колегите от Гърция продължават да разследват всичко, свързано с Мехмед. Те издирват баща му, брат му и всички, които са живели с него в Гърция от април насам. Случаят доби голям обществен отзвук в двете страни и информацията вече се разменя между вътрешните министерства. За нас засега криминалният момент липсва“, обясни временно изпълняващият длъжността директор на полицията в Благоевград Бойко Дункин.

Засега от МВР са намерили една далечна негова леля в селото му, но не е ясно дали тя е в състояние да се грижи за него. Сестра му би трябвало да се издири чрез външно министерство, допълни Дункин.

Кадир Мехмед скоро няма да бъде в състояние да даде достоверни показания и продължава да бъде неадекватен.

в мо / Уеб Портал Турция

Още:


Изтъргували 34-годишния Кадир Мехмед Джелил за слуга в Гърция за 100 евро !

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Химн на Турция : Марш на Независимостта
ВСЕКИ ДЕН !Аудио новини на БЪЛГАРСКИ език може да изтеглите като mp - 3 -ка или да слушате ТУК.
ТУРСКИ РАДИА И ТЕЛЕВИЗИИ,ОНЛАЙН МОЖЕ ДА СЛУШАТЕ И ГЛЕДАТЕ ТУК.

Моят списък с блогове