728x90,booking

Booking.com

728x90

събота, 3 септември 2011 г.

ДОКЛАДЪТ НА ООН БЕ ОФИЦИАЛНО ОПОВЕСТЕН

ДОКЛАДЪТ НА ООН БЕ ОФИЦИАЛНО ОПОВЕСТЕН...

В доклада, действията на израелските войници срещу пътниците на кораба „Мави Мармара” се окачествяват като ненужни и прекомерно жестоки....

Изпратена 03.09.2011 09:58:22 UTC

Обновена 03.09.2011 09:58:22 UTC

Докладът на ООН във връзка с израелското нападение над кораба „Мави Мармара” бе официално оповестен. По-рано откъси от доклада бяха намерили място по страниците на американската преса и неговото съдържание бе предизвикало острата реакция на Турция.

В доклада, действията на израелските войници срещу пътниците на кораба „Мави Мармара” се окачествяват като ненужни и прекомерно жестоки. Подчертава се, че смъртта на девет цивилни пътници в резултат на операцията е неприемливо и към Израел се отправя поканата да се извини и да изплати обзщетение на близките и семействата на убитите турци.

В доклада пише, че блокадата по море наложена от Израел на Ивицата Газа е законна от гледна точка на възпрепятстването на транспортирането на оръжие за палестинските групировки и с цел налагането на сигурността.

В доклада на ООН се сочи, че израелските войници слезли на борда на кораба „Мави Мармара” са се срещнали с ожесточена и организирана съпротива.

РГТ / Уеб Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Химн на Турция : Марш на Независимостта
ВСЕКИ ДЕН !Аудио новини на БЪЛГАРСКИ език може да изтеглите като mp - 3 -ка или да слушате ТУК.
ТУРСКИ РАДИА И ТЕЛЕВИЗИИ,ОНЛАЙН МОЖЕ ДА СЛУШАТЕ И ГЛЕДАТЕ ТУК.

Моят списък с блогове