728x90,booking

Booking.com

728x90

вторник, 6 септември 2011 г.

Началникът на разузнаването на генералния щаб на турската армия, генерал Исмаил Хака Пекин вчера бе арестуван

Арестуваха началникът на разузнаването на генералния щаб на турската армия

06 септември 2011

Анкара, Турция /КРОСС/ Началникът на разузнаването на генералния щаб на турската армия, генерал Исмаил Хака Пекин вчера бе арестуван във връзка с предполагаемата кампания за дискредитирането на правителството, съобщи кореспондента на МИА в Анкара.

Генерал Пекин, който е сред 14-те заподозрени за които има издадено разпореждане за арест във връзка с този случай, вчера бе изправен пред съд в Истанбул.

Съдът реши генералът да бъде задържан по обвинение, че участва в ръководството на терористична организация и в опит за сваляне на правителството или предотвратяване на неговата работа.

Пекин заяви пред съдебните органи, че "досега не е очернил славната униформа, която носи вече 40 години" и че през целия си живот се е придържал към законите.

Той отхвърли обвиненията, обяснявайки, че така наречения "Интернет меморандум" е бил законен и официален документ, изготвен в структурите на Генералния щаб.

Според обвинителния акт, "Интернет меморандум" предвижда създаване на уеб сайтове, които съдържат пропаганда срещу властта.

Адвокатът на Пекин подчерта, че нековият клиент не е виновен и че няма нищо общо с документа, като изтъкна, че неговия клиент е болен, тъй като страда от тежка депресия.

Уеб Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Химн на Турция : Марш на Независимостта
ВСЕКИ ДЕН !Аудио новини на БЪЛГАРСКИ език може да изтеглите като mp - 3 -ка или да слушате ТУК.
ТУРСКИ РАДИА И ТЕЛЕВИЗИИ,ОНЛАЙН МОЖЕ ДА СЛУШАТЕ И ГЛЕДАТЕ ТУК.

Моят списък с блогове