728x90,booking

Booking.com

728x90

вторник, 6 септември 2011 г.

ИЗРАЕЛ ОТКАЗА ДА СЕ ИЗВИНИ

ИЗРАЕЛ ОТКАЗА ДА СЕ ИЗВИНИ

Нетаняху повтори,че искат подобряване на отношенията с Турция,но че няма да поискат извинение.

Изпратена 05.09.2011 11:37:46 UTC

Обновена 05.09.2011 11:37:46 UTC

Израелският премиер Бенямин Нетаняху повтори,че искат подобряване на отношенията с Турция,но че няма да поискат извинение. След обявяването на санкциите срещу Израел от Анкара израелският премиер проведе заседание на министерския съвет,където заяви че „..доброволците на „Мави Мармара” са приложили насилия срещу израелските войници” и че няма да поискат извинение за това нападение.

В коментарите на израелската преса се отбелязва че отношенията с Турция имат стратегически важно значение и се отправят препоръки към израелското правителство да поиска извинение от Турция и да изплати обезщетение. В уводна статия на вестник Хаарец бе посочено,че Турция не е вражеска страна и Израел трябва да изрази огорчението си за инцидента ,да плати обезщетения и да нормализира отношенията.В статията се отбелязва също така,че външната политика на Турция е укрепила позициите си както в Западните страни, така и в Близкоизточния район и че по всяка вероятност светът ще подкрепи действията на Турция срещу Израел.

Междувременно Генералният секретар на Организацията за ислямско сътрудничество Екмелетин Ихсаноглу призова да се упражни давление над Израел за отменяне на блокадата на Газа.Той изрази разочарованието си от доклада на ООН и поиска откриване на ново независимо разследване за да се потърси отговорност във връзка с възпрепятстването на помощите на ООН за Газа и нападението на кораба „Мави Мармара”.

<Арабската лига критикува обстоятелството,че докладът е трябвало да се изготви възоснова на междунароното и хуманитарно право а не единствено възоснова на морското право и обяви ,че блокадата на Газа нарушава юрисдикцията. Генералният секретар на Арабската лига Небил Ел Араби отбеляза,че е възможно да се поиска становище от Международния съд за отменяне на ембаргото и въпросът да се внесе за разглеждане в Общото събрание на ООН.

РГТ / Уеб Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Химн на Турция : Марш на Независимостта
ВСЕКИ ДЕН !Аудио новини на БЪЛГАРСКИ език може да изтеглите като mp - 3 -ка или да слушате ТУК.
ТУРСКИ РАДИА И ТЕЛЕВИЗИИ,ОНЛАЙН МОЖЕ ДА СЛУШАТЕ И ГЛЕДАТЕ ТУК.

Моят списък с блогове