728x90,booking

Booking.com

728x90

сряда, 17 август 2011 г.

Израел няма да се извини на Анкара заради убийството на девет турски граждани

Израел няма да се извини на Турция

17 август 2011

Тел Авив, Израел /КРОСС/ Израел няма да се извини на Анкара заради убийството на девет турски граждани, които през миналата година са загинали в опит за предоставяне на помощ за палестинцитe в Газа.

Това решение бе взето от израелския кабинет един ден преди публикуването на доклада на специална комисия на ООН, предаде Ройтерс като се позова на израелски официален представител.

На 31 май миналата година израелски командоси нахлуха на кораб с хуманитарна помощ и на него убиха деветима турци. Заради това Анкара остро протестира и изтегли посланика си от Израел.

За да се нормализират отношенията между двете държави, официална Анкара поставя условие на Израел да се извини официално за случилото се, като същевременно изплати и обезщетения на семействата на убитите. В същото време Турция иска от Тел Авив да вдигне блокадата над Газа, което би "помирило" до известна степен враждуващите страни.

Специална комисия на ООН утре ще обяви своя доклад за този инцидент, по който Турция и Израел имат противоположни позиции.

Уеб Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Химн на Турция : Марш на Независимостта
ВСЕКИ ДЕН !Аудио новини на БЪЛГАРСКИ език може да изтеглите като mp - 3 -ка или да слушате ТУК.
ТУРСКИ РАДИА И ТЕЛЕВИЗИИ,ОНЛАЙН МОЖЕ ДА СЛУШАТЕ И ГЛЕДАТЕ ТУК.

Моят списък с блогове