728x90,booking

Booking.com

728x90

събота, 6 август 2011 г.

Турция заплаши с "необходим отговор" всякакви стъпки на Кипър за започване на сондажи за природен газ във водите на Средиземно море

СВЕТЪТ - Балкани

Турция се противопоставя на плановете на Кипър за добив на природен газ

05 август 2011

Анкара, Турция /КРОСС/ Турция заплаши с "необходим отговор" всякакви стъпки на Кипър за започване на сондажи за природен газ във водите на Средиземно море.

Турският външен министър Ахмет Давутоглу заяви, че "Кипър няма право да предприеме такива сондажи преди постигане на споразумение за обединение на острова".

"Никой няма право да прави каквото си иска с природните ресурси на Кипър преди да бъде решен кипърският проблем. Трябва да има администрация от двете общности на острова. Турция ще направи необходим отговор, ако бъдат предприети по-нататъшни стъпки", предупреди той, но не посочи какъв ще бъде този отговор.

Турският министър на енергетиката Танер Йълдъз вчера съобщи, че намеренията на Кипър да търси природен газ в Средиземно море са "незаконно поведение".

Коментарите бяха направени след като в медиите бе съобщено, че Република Кипър ще започне от 1 октомври 2011 г. газови сондажи в места, където се предполага, че има големи залежи природен газ.

Уеб Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Химн на Турция : Марш на Независимостта
ВСЕКИ ДЕН !Аудио новини на БЪЛГАРСКИ език може да изтеглите като mp - 3 -ка или да слушате ТУК.
ТУРСКИ РАДИА И ТЕЛЕВИЗИИ,ОНЛАЙН МОЖЕ ДА СЛУШАТЕ И ГЛЕДАТЕ ТУК.

Моят списък с блогове