728x90,booking

Booking.com

728x90

вторник, 16 август 2011 г.

ИЗСТРЕЛВА СЕ ПЪРВИЯТ ТУРСКИ СПЪТНИК

ИЗСТРЕЛВА СЕ ПЪРВИЯТ ТУРСКИ СПЪТНИК...

Утре ще бъде изстрелян първият конструиран в Турция наблюдателен спътник „Расат”.....

Изпратена 16.08.2011 09:56:11 UTC

Обновена 16.08.2011 09:56:11 UTC

Утре ще бъде изстрелян първият конструиран в Турция наблюдателен спътник „Расат”.

Спътникът бе проектиран и конструиран от турски инженери и работници и в проекта не бе включена като партньор или консултант нито една чуждестранна фирма.

Проектът бе реализиран в комплексите на Института за Космически Изследвания към Турската Агенция за Научни и Технически Шзследвания.

Много от важните подсистеми на спътника като навигационния компютър, навигационния софтуеър, комуникационната система и системата за видеоматериали бяха проектирани и конструирани също в Турция.

Спътникът е с тегло 100 килограма и има камера за черно-бели и цветни многоканални снимки. С извеждането на спътника в орбита ще бъде изпитан турският проект за строеж на космически спътници и ще стане възможно проектът да се прилага при строежа и на нови турски спътници.

Снимките, които ще изпраща спътникът „Расат” ще намерят широко приложение в градското планиране, земеделието, горското стопанство.

Този проект цели да бъдат проведени космически изпитания на турската спътникова платформа, която ще стане основата за строежа в бъдеще на нови научни или военни турски спътници и космически системи.

РГТ / Уеб Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Химн на Турция : Марш на Независимостта
ВСЕКИ ДЕН !Аудио новини на БЪЛГАРСКИ език може да изтеглите като mp - 3 -ка или да слушате ТУК.
ТУРСКИ РАДИА И ТЕЛЕВИЗИИ,ОНЛАЙН МОЖЕ ДА СЛУШАТЕ И ГЛЕДАТЕ ТУК.

Моят списък с блогове