728x90,booking

Booking.com

728x90

понеделник, 15 август 2011 г.

Панаир на занаятите и изкуствата във Варна – най-голямото арт изложение

Панаир на занаятите и изкуствата във Варна – най-голямото арт изложение

14.08.2011

Международният Панаир на занаятите и изкуствата – Варна, отбеляза своята 15-годишнина. Създаден през 1996 г. по идея на Веселина Савова, днес Панаирът на занаятите и изкуствата се е утвърдил като най-голямото арт изложение в Морската столица на България. Той се провежда всяка година през месец август на входа на Морската градина. На панаира в хармония се преплитат нишките на традиционното и съвременно изкуството. Това е мястото, където най-добрите автори в областта на изящното и приложно изкуство намират широка сцена за изява.

Демонстрациите на авторските умения дават възможност на посетителите да се докоснат до творческата дейност, наблюдавайки на живо направата на уникални творби от хора, утвърдили се като високи професионалисти. В програмата на Международния Панаир на занаятите и изкуствата гостуваха фолклорните ансамбли на: Украйна, Израел, Босна и Херцеговина, Словакия, Казахстан, Турция, Гърция, Китай.

Имаше познати и обичани от варненската публика програми като Оперна вечер с участието на Йонка Христова (мецосопран) и Иван Йонков (тенор), ФИЛ-БРАС квинтет, Струнен квартет „Колегиум”, Смесена вокална група за обработен фолклор „Зорница”, Клуб за народни танци „Фолклорика”, Младежки хип-хоп център с ръководител Георги Енчев – Гоош, Хор на моряците ветерани с диригент Димитър Димитров, Смесен хор „Влади Анастасов”, традиционното шоу „Богдан Томов с децата на Варна” и др. Ведат Али, Варна

"Заман" / Уеб Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Химн на Турция : Марш на Независимостта
ВСЕКИ ДЕН !Аудио новини на БЪЛГАРСКИ език може да изтеглите като mp - 3 -ка или да слушате ТУК.
ТУРСКИ РАДИА И ТЕЛЕВИЗИИ,ОНЛАЙН МОЖЕ ДА СЛУШАТЕ И ГЛЕДАТЕ ТУК.

Моят списък с блогове