728x90,booking

Booking.com

728x90

събота, 13 август 2011 г.

Ердоган: Не ви казвам недейте да харчите пари ! Харчете, но не пилейте !

Ердоган: Харчете разумно парите си

ЕПА

Ердоган се радва на голяма популярност сред турците.

13.08.2011

Премиерът Реджеп Тайип Ердоган в обръщение към нацията препоръча на турските граждани да намалят разходите.

"Не ви казвам недейте да харчите пари. Харчете, но не пилейте. Ако нямате собствено жилище, вместо автомобил, си купете жилище. Но нека не е някоя луксозна къща, а да е жилище, което ще отговаря на вашите нужди", заяви премиерът.

Сред държавите от региона Турция е може би единствената, която остана незасегната от глобалната икономическа криза. Докато световната и европейските икономики се свиват, турската икономика отбеляза растеж от 11 процента през първото тримесечие на 2011 г.

Но въпреки успокояващите прогнози на политиците, че глобалната кризата няма да засегне Турция, се появиха и тревожни симптоми, че вероятно ще се наложи затягане на коланите.

Думите на премиера са важна препоръка за макроикономическата стабилност на страната. Турция трябва да намали темпа на растеж, за да постави под контрол текущия дефицит. В същото време вносът на автомобили е основният фактор, който благоприятства текущия дефицит. Освен това през последните години бяха построени големи жилищни комплекси, които чакат купувачи, отбелязва АФП.

в мо / Уеб Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Химн на Турция : Марш на Независимостта
ВСЕКИ ДЕН !Аудио новини на БЪЛГАРСКИ език може да изтеглите като mp - 3 -ка или да слушате ТУК.
ТУРСКИ РАДИА И ТЕЛЕВИЗИИ,ОНЛАЙН МОЖЕ ДА СЛУШАТЕ И ГЛЕДАТЕ ТУК.

Моят списък с блогове