728x90,booking

Booking.com

728x90

сряда, 3 август 2011 г.

34-годишният Кадир Мехмед, който снощи беше приет в благоевградската болница в тежко състояние вследствие системен глад и побой

Състоянието на Кадир Мехмед се подобрява

Автор: Страшимир Марчев - кор. кор на БНР в Благоевград

Полицията в Благоевград все още не е установила в кое гръцко село е бил пастир 34-годишният Кадир Мехмед, който снощи беше приет в благоевградската болница в тежко състояние вследствие системен глад и побой. Пострадалият не говори български и не е в състояние да отговори и на прости въпроси, които му се задават. В отговор на неколкократно запитване къде е работил, той отговаря с думата „Челопеч", а такова населено място в Гърция няма. Кадир Мехмед не е в състояние да назове населеното място в Гърция, където е бил пастир и на работодателя си.

Пострадалият е изключително слаб, дехидратиран и с белези от прободни рани по тялото. Според лекуващите, непосредствена опасност за живота му няма и той се нуждае единствено от храна и повече течности. Многобройните рани по тялото му са нанесени с нож или остър предмет и лекарите твърдят, че вероятно са отпреди десетина дни. Медиците са убедени, че състоянието на Кадир се подобрява

Пред гръцката полиция, случаят „Кадир Мехмед" е представен като жертва на ПТП в района на град Кавала и първоначално той е бил приет на лечение в тамошната болница.

От МВР заявиха, че тече разследване по случая и не са в състояние да дадат подробности, да потвърдят или опровергаят информацията, появила се в една наша електорнна медия, че Кадир Мехмед е бил малтретиран от варненец на име Фалих.

Бейджан Ефраим - кмет на разградското село Голяма вода, съобщи за Хоризонт, че Кадир и всички негови роднини работят в Гърция като селскостопански работници или пастири, но никой не е в състояние да каже къде точно. Ефраим пое ангажимент да научи от леля на пострадалия в община Самуил къде точно е работил в Гърция Кадир Мехмед.

бнр / Уеб Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Химн на Турция : Марш на Независимостта
ВСЕКИ ДЕН !Аудио новини на БЪЛГАРСКИ език може да изтеглите като mp - 3 -ка или да слушате ТУК.
ТУРСКИ РАДИА И ТЕЛЕВИЗИИ,ОНЛАЙН МОЖЕ ДА СЛУШАТЕ И ГЛЕДАТЕ ТУК.

Моят списък с блогове