728x90,booking

Booking.com

728x90

понеделник, 11 юли 2011 г.

ГЮЛ ЩЕ ПОСЕТИ БЪЛГАРИЯ

ГЮЛ ЩЕ ПОСЕТИ БЪЛГАРИЯ...

Президентът на Турция Абдуллах Гюл ще отпътува на 10ти юли на тридневно официално посещение в България...

Изпратена 09.07.2011 09:39:13 UTC

Обновена 09.07.2011 09:39:13 UTC

Президентът на Турция Абдуллах Гюл ще отпътува на 10ти юли на тридневно официално посещение в България.

Президентският прес-център съобщи, че президентът Абдуллах Гюл ще посети България в рамките на официалната покана на българския президент Георги Първанов. Това ще бъде първото от февруари 2006та година насам посещение на президент на Турция в България.

Гюл и Първанов ще обсъдят в столицата София двустранните отношения, ще преценят новите възможности за сътрудничество и ще разменят мнения по различни регионални и международни въпроси.

По време на посещението в България президентъ Гюл ще приеме и председателя на Българския Национален Парламент Цецка Цачева и министър-председателя Бойко Борисов. Гюл ще присъства заедно с президента Първанов на турско-български делови форум и ще произнесе слово пред бизнесмените.

Президентът Гюл също така ще посети и най-големия град на областта Делиорман, Лудогорие, в Северна България, град Шумен и ще разговаря с представители на турското население на града.

В изявлението на президентския прес-център се подчертава, че посещението на президента Абдуллах Гюл в България ще укрепи още повече двустранните връзки и ще допринесе за заздравяването на историческите връзки между турския и българския народи.

РГТ / Web Portal Turkey

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Химн на Турция : Марш на Независимостта
ВСЕКИ ДЕН !Аудио новини на БЪЛГАРСКИ език може да изтеглите като mp - 3 -ка или да слушате ТУК.
ТУРСКИ РАДИА И ТЕЛЕВИЗИИ,ОНЛАЙН МОЖЕ ДА СЛУШАТЕ И ГЛЕДАТЕ ТУК.

Моят списък с блогове