728x90,booking

Booking.com

728x90

понеделник, 11 юли 2011 г.

Турският президент Абдуллах Гюл изрази увереност, че визитата му в България ще подпомогне развитието на двустранните отношения

Турският президент Абдуллах Гюл изрази увереност, че визитата му в България ще подпомогне развитието на двустранните отношения

11 юли 2011

София. Турският президент Абдуллах Гюл изрази увереност, че визитата му в България ще подпомогне развитието на двустранните отношения в областта на икономиката, социалната сфера, политиката и културата, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Тази наша визита е част от интензивния диалог в последните 20 години между България и Турция, каза Абдуллах Гюл на пресконференция с българския си колега Георги Първанов.
Интензивността на тези срещи на високо ниво е много важно за развитието на двустранните отношения, каза турският президент.
По думите му – тези срещи допринасят за добросъседските взаимоотношения.
В срещата на четири очи, която проведохме и на пленарното заседание между двете ни делегации, имахме възможност да преразгледаме всички аспекти на нашите взаимоотношения и да затвърдим волята си да ги развиваме в положителна посока. Постигнахме съгласие по отношение на това – по-често да се осъществяват срещите на смесената комисия, да се постигат по-бързи резултати, каза Абдуллах Гюл.
Веселина ЙОРДАНОВА

иаф / Уеб Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Химн на Турция : Марш на Независимостта
ВСЕКИ ДЕН !Аудио новини на БЪЛГАРСКИ език може да изтеглите като mp - 3 -ка или да слушате ТУК.
ТУРСКИ РАДИА И ТЕЛЕВИЗИИ,ОНЛАЙН МОЖЕ ДА СЛУШАТЕ И ГЛЕДАТЕ ТУК.

Моят списък с блогове