728x90,booking

Booking.com

728x90

понеделник, 5 септември 2011 г.

Нетаняху: Няма извинение за Турция

Нетаняху: Няма извинение за Турция

05 септември 2011

Тел Авив, Израел /КРОСС/ Израел няма намерение да се извини на Турция за нападението на израелски командоси над турския кораб, който на 31 май миналата година превозваше хуманитарна помощ за Ивицата Газа, потвърди израелския премиер Бенямин Нетаняху.

"Няма нужда да се извиняваме за нашите войници, които са защитавали себе си от нападенията на активистите на "ИХХ" във връзка с предотвратяванетона контрабандата на оръжие за терористичната групировка Хамас, заяви Нетаняху, имайки предвид турската хуманитарна ислямска организация, която възпрепятствала първоначално опитите за проникване на блокадата на палестинската територия.

"Израел изразява съжаление за загубените човешки животи, но се надявам, че ще намерим начин да подобрим отношенията си с Турция. Ние не се извиняваме, тъй като те са пазили нашите граждани и нашите деца", обясни израелският премиер.

Нетаняху подчерта още, че Израел никога не е бил заинтересован от прекратяване на отношенията с Турция.

Той заяви това след като Турция изгони израелския посланик от Анкара и прекрати военните договори между двете страни, тъй като Израел не иска да се извини за нападението, при което загинаха девет турски граждани.

Уеб Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Химн на Турция : Марш на Независимостта
ВСЕКИ ДЕН !Аудио новини на БЪЛГАРСКИ език може да изтеглите като mp - 3 -ка или да слушате ТУК.
ТУРСКИ РАДИА И ТЕЛЕВИЗИИ,ОНЛАЙН МОЖЕ ДА СЛУШАТЕ И ГЛЕДАТЕ ТУК.

Моят списък с блогове