728x90,booking

Booking.com

728x90

понеделник, 11 юли 2011 г.

Абдуллах Гюл „на четири очи” с президента Първанов

Абдуллах Гюл „на четири очи” с президента Първанов

11 юли 2011

София /КРОСС/ По покана на президента Георги Първанов президентът на Република Турция Абдуллах Гюл ще направи официално посещение в нашата страна на 11 и 12 юли 2011 г. (понеделник и вторник). Турският държавен глава ще бъде придружаван от съпругата си г-жа Хайрюниса Гюл, съобщават от пресцентъра на президентството.

Първанов и Гюл ще продължат активния политически диалог на най-високо равнище след официалното посещение на българския държавен глава в Турция през 2008 година и участията им в няколко международни форуми в София и Истанбул през 2009 и 2010 г. Президентите ще обсъдят възможностите за разширяване на търговско-икономическото сътрудничество и активизиране на стокообмена и ще обменят мнения и информация и по други двустранни, регионални и международни въпроси от общ интерес.

В програмата на посещението са предвидени среща „на четири очи" на държавните глави и пленарни разговори на двете официални делегации. Президентите Георги Първанов и Абдуллах Гюл ще дадат съвместна пресконференция.

Държавните глави ще приветстват участниците в българо-турски бизнес форум.

Президентът Първанов и съпругата му г-жа Зорка Първанова ще бъдат домакини на официална вечеря в чест на президента на Турция и г-жа Гюл.

Президентът Абдуллах Гюл ще има срещи с председателя на Народното събрание г-жа Цецка Цачева и с министър-председателя Бойко Борисов. Турският държавен глава ще разговаря и с главния мюфтия Мустафа Алиш Хаджи и с председателя на групата за приятелство с Турция в Народното събрание Рамадан Аталай.

През последния ден от визитата турският президент ще посети музея в археологическия резерват в старата българска столица Плиска, както и Шумен и Хитрино.

Web Portal Turkey

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Химн на Турция : Марш на Независимостта
ВСЕКИ ДЕН !Аудио новини на БЪЛГАРСКИ език може да изтеглите като mp - 3 -ка или да слушате ТУК.
ТУРСКИ РАДИА И ТЕЛЕВИЗИИ,ОНЛАЙН МОЖЕ ДА СЛУШАТЕ И ГЛЕДАТЕ ТУК.

Моят списък с блогове