728x90,booking

Booking.com

728x90

неделя, 10 юли 2011 г.

Турският външен министър Ахмет Давутоглу днес,10.07.2011 г. ще направи посещение в Иран

Външният министър на Турция ще посети Иран

10 юли 2011

Анкара. Турският външен министър Ахмет Давутоглу днес ще направи посещение в Иран, за да разговаря с иранските лидери за протестите, които разтърсват региона, предаде АФП.
Турският министър ще пристигне в Иран след визита в Саудитска Арабия, където пристигна в събота вечерта. Тази вечер е предвидена среща на Давутоглу с иранския му колега Али Акбар Салехи и други ирански лидери.
Визитите в Иран и Саудитска Арабия са част от регионалната обиколка на дипломата, който вече посети Египет и Либия. В графика на турския министър присъства и посещение в Сирия, за което обаче няма фиксирана дата.

иаф / Web Portal Turkey

Турският външен министър ще посети днес Иран

Автор: Франс прес

Турският външен министър Ахмет Давутоглу ще посети днес Иран, за разговори относно вълната от безредици, разтърсваща страните от Близкия изток, е заявил за агенция Франс прес висш турски дипломат. Давутоглу трябва да отпътува за Техеран, след като приключи разговорите си в Саудитска Арабия, където пристигна вчера вечерта. Тази вечер Давутоглу се очаква да се срещне с иранския си колега Али Акбар Салехи и други ирански представители, в добавил източникът на агенцията.

Посещенията на турския външен министър са част от обиколката му в региона, в рамките на която вече посети Египет и Либия. Очаква се Давутоглу да пристигне и в Сирия, но все още не е обявена дата за тази визита.

бнр / Уеб Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Химн на Турция : Марш на Независимостта
ВСЕКИ ДЕН !Аудио новини на БЪЛГАРСКИ език може да изтеглите като mp - 3 -ка или да слушате ТУК.
ТУРСКИ РАДИА И ТЕЛЕВИЗИИ,ОНЛАЙН МОЖЕ ДА СЛУШАТЕ И ГЛЕДАТЕ ТУК.

Моят списък с блогове